Familieforøgelse

I nat har vi fået to små, nye kalve. Eller små og små – de var flotte og store – et par og tyve kilo. Nummer 8 og nummer 12 er nedkommet med henholdsvis nummer 62 og 63. Rutinerede damer, der kan det der med at kælve.

Billede2

Kalvetiden er over os, og damerne vælger som sædvanlig at kælve i de fjerneste hjørner af engen eller græsmarken.  Så job nummer 1 er at finde dem. Job nummer 2 er at snige sig ind på dem, mens de sover og give dem grime på, så de store, grimme øremærker kan blive sat i.

Billede8

Det er lettest, hvis det sker med det samme. Helst første gang, de falder i søvn efter at have fået mælk. Der sover de så godt, at de næsten ikke opdager det.

Der er de heller ikke så hurtige eller så stærke endnu, at de kan rive sig løs og stikke af. Det kan de allerede dagen efter. For de er stærke, og de har firbenstræk. Og de er jo ikke dumme, kræene. De vil ikke have de mærker på – eller i det hele taget rodes med. De vil bare have lov at være i fred i en mælke- og græsfyldt idyl.

Billede7

Og det får de også, når mærkerne er kommet på. Men loven siger mærker indenfor de første 7 dage, eller der falder brænde ned. Det må vi jo så rette os efter.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

11 kommentarer til “Familieforøgelse”

 1. Dejligt at få flokken forøget med to sunde kalve – både for køerne og for jer.
  Prøv lige at foreslå i et læserbrev, at alle hunde og katte skulle forsynes med sådanne mærker i ørerne. Der ville ikke være til at få ørenlyd i det ganske land.

  Like

   1. Die Preussen die Preussen,men alligevel blev de snydt(Venus fra Vestø)og mon ikke de også blev snydt i virkligheden???? 😎

    Like

 2. Stort TILLYKKE med de første 2 ❤❤
  Hvor mange forventer I i år ?
  Du har helt ret – de kæmpe store gule mærker er rædselsfulde !
  Loven skal selvfølgelig følges med hensyn til mærkning af alle dyr, men hvorfor det skal være sådan nogle kæmpe store næsten selvlysende mærker går altså over min forstand.
  Andre dyr kan da mærkes med chips eller et lille rundt mærke i en neutral farve. Såååå . . . . ? ? ?
  Rigtig god fredag

  Like

  1. De små runde mærker kan kun aflæses elektronisk, og det er noget, der sker på slagteriet – og af malkerobotter. De her kan også læses med øjnene, så man kan se, hvem man har fat i. Men de behøvede bestemt ikke at være så store!

   Like

 3. Tillykke med de to kalve. Uanset størrelsen, så er de nu rigtig søde. Men kan godt se, at det er lidt som om øremærkningen bærer kalven og ikke omvendt 🙂
  God weekend – med udsigt til dejlige udendørsdage.
  Jette

  Like

 4. Mojn.Ja de stakler,de er jo fra Naturens side ikke så pyntesyge,at de frivilligt pircer deres Ører og hænger Juletræspynt i dem 😦 det er kun os der gør sådanner.og grimme det er de de der gule Plasticmanilamærker så jeg forstår dem godt de der små Kræ
  Go´Fredagsdag

  Like

  1. De er grimme – og store i forhold til de små kræ. Det er ikke, fordi det gør så frygteligt ondt på dem at få mærkerne i. Det er mere det, at de bliver holdt fast, og DET kan de ikke lide.
   Go’ fredagsdag til jer også 🙂

   Like

   1. yep store og grimme det er de,og tihvertifal når de sidder i ørerne på bitte små lamsebamser
    😦
    Go´Weekend

    Like

Der er lukket for kommentarer.