Rigtig Glædelig Jul!

Så er det jul. Rigtig jul. Nu står ænderne i ovnen og er begyndt at sende deres liflige juleduft ud i huset.

Billede3

Selvom der er travlt med at nå det hele, inden de første gæster dukker op, er der en helt særlig, rolig stemning over juleaftensdag. En forventningsfuld, glad ro, der får det hele til at glide.

Billede1

Bordet er ved at blive dækket, og bordpynten er lavet. En glasskål med sølvkant fyldt med roser, gran, buksbom og sølvstjerner.

Billede2

Glasstager med sølvkant og fyrfadslys. Arvestellet og de pæne glas. Alt det bedste huset formår. Det skal frem, det skal glitre og skinne. Det er jul.

Billede4

Træet er pyntet, og glæden ved gensynet med al den fine pynt ligeså stor som sidst.

Pakker i alle farver under træet. Legetøj, tøj og ting. Glitrende bånd, mærkeligt formede æsker. Hvad er der i???? Julespænding.

Nu må vi spise alle de småkager, vi vil. Nu skal de ikke længere gemmes til jul, for nu er det nemlig jul. Ekstra solsikkefrø til fuglene, frisk strøelse og hø til køerne, lidt tun til katten og en marvpibe til hunden. Det er jul, og alle skal have det, de allerhelst vil have.

Billede3

Glæden er jordens gæst i dag, som vi skal synge i aften. Jeg elsker julesalmer.

Og så er der ikke mere at sige herfra undtagen lige det, at vi – Puma, Christie, Heldig og alle de andre køer, Bondemanden og jeg selv – ønsker jer allesammen en

Billede2

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Rigtig Glædelig Jul!”

 1. Kære Karen og alle andre på Gaarden!
  Tusind Tak og rigtigt meget i lige måde!
  Glæder os til at følge dig igen i det nye Aar.
  Hansi

  Like

 2. Rigtig GLÆDELIG JUL til dig og dine, Karen :o)
  Og osse godt nytår – jeg glæder mig allerede til at læse endnu flere skønne beretninger fra dig i 2014 :o))

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: