Forårsfrisk pasta med tun

Første gang jeg hørte om tunsovs til pasta var jeg lidt tvivlende. Tun er da noget, man putter på rugbrød ikke? Eller noget man griller som steaks. Men nej – ikke kun. Tunsovs til pasta med kapers, peberfrugt og hakkede oliven er rigtig lækkert – og billigt.

Billede8

Man skal bruge:

1 dåse tun
1 hakket løg
1 peberfrugt i små tern
1 spsk hakkede kapers (hak dem for at få smagen ud)
20 grofthakkede oliven – uden sten
Chiliflager efter ønske og behov eller lidt sambal oelek
1 dl fløde
1 dl vand
1 dl hvidvin
Salt og peber
Lidt olie til at stege i

Billede6

Sauter det hakkede løg, til det bliver blødt og klart, tilsæt tun, peberfrugt, kapers, oliven og et skud chili, hvis du kan lide det. Hæld vin og vand på og lad det koge igennem. Tilsæt fløden og lad det koge igennem igen – jævn evt. med lidt Maizena. Smag til med salt og peber.

Billede7

Bland med friskkogt pasta og spis med overraskende glæde.

Eventuelle rester smager godt kolde i et pitabrød til madpakken – men de er også meget populære hos hunden og katten, så….. Jeg har en gang lavet retten med tern af resterne af en stegt tunsteak – det blev også godt – og det så lidt pænere ud. Men den slags rester har man jo sjældent.

Det regner nu. Og de hårdt tiltrængte dråber vil få træer og buske til at springe ud i eksplosionsagtig fart. Snart skal græsset slås. Nede i skoven er bøgetræerne begyndt at springe ud, mirabellerne blomstrer, og i morgen er det Kristi Himmelfartsdag. Man kan næsten sige, at i aften er ‘virtuel fredag’.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Forårsfrisk pasta med tun”

 1. Min kæmpebøg, som vist er fra 1920, er sprunget ud, på et par timer mens vi ikke kiggede på den! Jeg har altid så gerne villet se, når det sker – men det skal åbenbart være en overraskelse! Vi har været en tur i vores elskede Flensborg – 2 kg fede, hvide asparges for 10 € og de sædvanlige lækre, dobbelte rødspættefileter fra Clausen – så ellers hjem og stege dem i smør, spist med salat, agurk, citron og godt rugbrød; for at fejre bøgen, fik jeg også en mineralvand OG en julesnaps! Forår et mit mellemnavn 🙂

  Like

  1. Dejligt – da min husbond arbejdede meget i Sønderjylland tog jeg også af og til en tur til Flensborg. Det er en hyggelig by med mange gode indkøbsmuligheder.
   Mens jeg var på arbejde i dag, er vores ahorntræer også sprunget ud – man skal ikke vende ryggen til dem et øjeblik 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.