Forårssøndag i Skivholme

Det er ikke altid, der er stille ude på landet. Her i den første rigtigt lune forårsweekend brummer det af traktorer, der slæber tunge læs. Solen glimter i blankslidte plovskær.

Billede1

Køerne tager solbad.

Billede4

Det er endnu ikke for varmt for dem, så de nyder det. I træerne langs bækken synger myriader af fugle. Der bliver brændt bål, vasket drivhuse, forårsklargjort i haverne – og også inde er foråret kommet.

De små liljeløg, jeg fik af min mor i februar, er begyndt at blomstre. De står i fuld sol i vindueskarmen og elsker det, ser det ud til.

Billede2

Og nu vil jeg gerne spørge alle jer plantekyndige derude: Hvad er der for en fin og køn lilje, jeg har fået? Hvad hedder den? Jeg har prøvet at Google den – men indtil videre uden held. Det er en gammel en – stammoderen til utallige liljeløg stod i min mormors stue. Det kunne da være sjovt at vide, hvad den hedder, så man kan titulere sådan en skønhed korrekt.

Billede3

Jeg må ud igen. Kun en tåbe frygter ikke haven, som man siger, og der er meget, der skal nås. Det har varet alt for længe. Vi er bagefter på grund af de lange kolde forår. Men nu sker det. Så jeg ordner i haven med rive, greb og trillebør, mens de store maskiner brummer på markerne omkring mig. Nu er verden endelig i lave igen. Og i morgen er der nok ømme muskler.

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Forårssøndag i Skivholme”

 1. yep,og forhåbentlig ikke mere nattefrost som vi havde fra fredag til lørdag..men det ville være for godt til at være sandt

  Like

 2. Go`Aften i Skivholme!
  Ja køn er den lille Lilje,hvad den hedder aner vi ikke her i Huset,men man kan jo fryde sig over dens udseende,vi har plantet lidt Stedmoder i Dag,og flyttet noget Muldjord,ryddet lidt op.købt et par kønne espalier så Clematisserne kan vokse op af dem,da man ikke kan skrue noget ind i den
  nye Facade vi fik.glædet os over de Blomster som er i Blomst og de som snart kommer det,samt de Planter som har stukket lidt grønt op af Jorden.
  Go´Start i den nye Uge
  Hans

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: