Sellerifritter

Om sommeren, når der er  mange – næsten alt for mange – squash, laver vi tit squashfritter.

Med samme fremgangsmåde kan man lave sellerifritter, der passer til denne årstid, og de bliver ikke mindre lækre. Sprøde og knasende udenpå, bløde og cremede indeni.

Billede1

Man skal bruge:
Selleri skrællet og skåret i stave
1 sammenpisket æg
En panering af 1 del fintrevet parmesan og 2 dele rasp

Vend stavene i æg og vend dem derefter rundt i paneringen – brug en gaffel, så al paneringen ikke sætter sig på fingrene. Læg fritterne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader, til de er lysebrune og lækre. Det tager en god halv times tid.

Vi lavede dem som tilbehør til en hakkebøf – med bløde løg efter Bondemandens inderlige ønske. Og apropos bløde løg fik jeg for nogle år siden fortalt den helt store hemmelighed ved bløde løg, der er bløde uden at dryppe af fedstof: Svits løgene i lidt smør på en pande, drys med lidt salt og hæld så et glas vand over dem. Når vandet er kogt væk, er løgene perfekte.

Billede2

Fritterne ville også være gode som nippemad med en god dip til – for eksempel en krydddermayonnaise, hvor mayoen er smagt til med citron og citronskal og et stænk chili.

Igen er det billig mad i den lækre ende – den der januarfølelse på bankkontoen trækker jo gerne lidt ind i februar. Ligesom snevejret.

Billede3

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

7 kommentarer til “Sellerifritter”

 1. Bag den til min svigersøn, og han vil flække den, fylde den med smør og puddersukker – når du er ved det, så steg lige en kæmpe T-bone til ham – og han vil aldrig glemme dig …

  Like

 2. Ja, lad os få noget kål og selleri på bordet – det ved man, hvad er. Jeg plejer kun at stege dem i lidt smør på panden; næste gang prøver jeg din version, evt. med nogle sødkartofler også. Min mormor lærte mig, at man aldrig måtte servere sprøde løg for sin mand (eller andre vel!), og fidusen med vandet, så løgene blev lige tilpas.

  Like

  1. Jeg købte en kæmpe sød kartoffel i går – den skal jeg finde på noget lækkert med i aften. Overvejer noget med søde kartoffelbåde og peberrodsdip.
   Det er sjovt nok, det med bløde og sprøde løg – det kan skabe diskussion og skille vandene!

   Like

 3. Guten Morgen i Skivholme.Mumsfilibaba.Sellerifritter.lækker lækker lækker.og bløde løg.yep på nøjagtig samme måde laver jeg dem.og det bare lækre.såvel til Hakkedrenge eller stjækt Lever 3:)

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: