Crossfit??

På et lille deltidslandbrug som vores er der meget, der skal udføres med håndkraft på samme måde, som man gjorde det for mange år siden på alle landbrug, men hvor maskiner i dag har taget over på de store.

Der skal renses i stalden – et benhårdt  projekt, der går over to weekender hvert efterår, og som består i at udgrave hele sidste års tykke lag af dybstrøelse: halm blandet med møg og godt trampet sammen til en fast måtte. Der skal bankes hegnspæle. Der skal fodres og ikke mindst strøs. Der skal samles sten på marken efter pløjning. Der skal rulles hegn ud og rulles hegn ind. Der skal lægges fliser. Der skal mures bindingsværk op. Der er nogle traktorspor, der skal fyldes med stabilgrus og aflagte sf-sten.

Foderhækken skal flyttes, så der kan blive renset omkring den. Og også der skal der lægges et tykt lag stabilgrus. Markvejen skal udbedres. Det var lige, hvad jeg kunne komme i tanke om på stående fod.

Og så er der haven. Køkkenhaven skulle egentlig håndgraves i dybden, og der skal graves møg ned – den er på godt 400 m2, og den trænger til det. Der er også senegræs, der skal kæmpes med. Der er træ, der skal saves, kløves og stables, store, grenstridige buske (med torne), der skal fjernes, og meget mere.

Og så hørte jeg i går (ok – jeg er ikke først med det sidste, det ved jeg) om noget, der blev kaldt crossfit, hvor unge, stærke mennesker går ind i et fitnesscenter for at simulere hårdt fysisk arbejde. Jeg er stadig svimmel af at ryste på  hovedet. Men jeg er heller ikke dummere end, at jeg nu vil hoppe med på bølgen og komme med følgende fantastiske crossfit træningstilbud – træning, du ikke kan købe til de priser andre steder:

 • 1 dags graven – stabilgrus, sten eller jord. Din pris: 500 kr.
 • 1 dags flytten møg – med garanti for, at det er tungt. Din pris: 600 kr.
 • Manuel indrulning af ståltrådshegn. Din pris: 500 kr. for hver 300 meter inkl. optrækning af hegnspæle – bøde for at ugle tråden: 700 kr.
 • Diverse forefaldende arbejde med garanti for muskelømhed. Din pris: 700 kr. pr. dag på grund af den varierede bane. Det fås bare ikke billigere.
 • Opmuring af bindingsværk og udskiftning af tunge stolper. Din pris: 500 kr. pr. dag – kun for de håndsnilde.
 • Opsavning, kløvning og stabling af brænde. Din pris: 500 kr. pr. dag

Og sæsontilbud omkring pløje- og såtid:

 • Stensamling på mark. Din pris: 300 kr. pr. dag med efterfølgende opbygning af stengærde.
 • Løft af sædekornssække á 50 kilo fra jord til såmaskine. Din pris: 50 kr. pr. sæk

Kære crossfittere – kom hid, kom hid. Vi skal give jeres muskler en omgang, de sent glemmer, og I slipper helt for at simulere hårdt fysisk arbejde. Det findes nemlig i virkeligheden – kun 17 km fra Aarhus C. I skal være noget så velkomne!

Men nu ikke noget med at lege stenaldermænd og gokke vores køer!

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

11 kommentarer til “Crossfit??”

 1. hi hi. Den vil jeg viser Klaus, måske endda skrive den ud til ham. Han vil med garanti hænge den op, for det er præcis den tale hans far og jeg får, når vi betaler for at gå i fitness 🙂

  Like

 2. Yep simulation af hårdt fysisk Arbejde,,Men uanset hvor meget de simulerer,kommer de jo aldrig til at mærke hvordan det er at arbejde hårdt fysisk, i ubekvemme Arbejdstillinger,for det skal de ja nok sørge for i Fitness Centret,for man skal ja ikke komme til “Skade”
  god Tirsdag også til jer der ude på Landet

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: