Chili con Suppe

Når man er blevet forledt til at tro, at det er varmt ude i septembersolen,

og man derfor er ved at få ondt i halsen, når man er lidt træt, lidt småpjevset og føler sig lidt brugt, skal man lave Chili con Suppe.

Hvis man har det helt fint, kan man også sagtens lave lave Chili con Suppe. Det er i det hele taget en suppe, man bør unde sig selv engang imellem.

Nogen vil sikkert sige, at det da bare er en tynd kop Chili con Carne. Fantasiløst. Men nej – det er en super suppe, der er helt sin egen. En livredder i en skål. Flydende wellness – som kan spare lægen væk og få apoteker til at gå fallit.

Man skal bruge:

1 liter god suppe
1 dåse tomater
1 dåse chilibønner 
1 hakket løg
300 g hakket oksekød – (Dexter ER jo bedst)
Et par håndfulde frossen majs
3-4 fed knust hvidløg
1 spsk ristet og mortet hel spidskommen (det passer altså – man skal selv riste det og støde det i morteren – det er helt, helt anderledes, end det man køber stødt, og som lugter fælt)
Chili efter smag – frisk eller sambal oelek – men nok
1 godt stænk engelsk sovs
1 godt stænk soya
Salt efter smag

Brun kødet på en pande, hæld det over i en gryde. Svits løg og hvidløg klare og hæld også dem i gryden. Tilsæt suppe, tomater og krydderierne og lad det koge godt sammen et kvarters tid.

Tilsæt bønner og majs – bring i kog igen og smag til.

Spis suppen med friskhakket koriander på toppen. Føde til de slunkne livsånder. Fra første mundfuld kan man mærke, hvordan sjælen folder sig ud og velværet spredes.

Prøv den før din nabo.

God weekend.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

3 kommentarer til “Chili con Suppe”

 1. Det er bare så rigtigt – både omkring livreddersuppen, men også at gøre sig umagen selv at riste og støde sine hele krydderier. Rigtig god weekend til dig på FoodFestivallen – bare det var mig.

  Venligst Birte

  Like

  1. Hej Birte,
   Tak, ærgerliget, at der er så langt til og fra Cook Valley – kender også nogen, der bor der 🙂 Hvis der kommer Food Festival igen, skal vi måske arrangere et madbloggermøde? Det kunne da være hyggeligt.
   Jeg er spændt på at se, hvordan det hele spænder af derinde – det kan næsten ikke blive andet end godt.
   vh/Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.