Der går ikke røg af et lam, hvis der ikke er grill

Pinsemiddagen valgte vi at indtage på Cafe Den Lille Terrasse. Den med blomsterudsigt og bindingsværk. Man skal jo veksle lidt.

Efter en kølig drink – mousserende rosévin med hyldeblomst, var appetizeren et par kapitler krimi, mens grillen blev klar.

Menuen lød på grillede, marinerede lammesteaks, myntehvidløgsdip og grillede asparges med bacon (den totalt oversete krydderurt) og nye kartofler. Enkel og lækker mad.

Bylten med viskestykket på bordet? Det er for at holde kartoflerne varme.

En god grillmarinade til lam er en blanding af 1/2 dl olivenolie, en stor håndfuld hakket mynte, et skvæt æbleeddike og 3 fed knust hvidløg. Smør lammekødet ind i blandingen og lad det stå køligt og trække i nogle timer.

Lammesteaks, der egentlig bare er lammekølle i skiver, skal grilles i 3 minutter på hver side midt på grillen og derefter lige over kullene, indtil de bliver passende brændte. Striber skal de i hvert fald have.

Der er sket meget med grill i de senere år. Jeg husker halvrå portionsørreder med slatten dild i midten, klodsede salater med majs og kinakål og humpler af råt blomkål, bøffer, der var stegt udenpå og rå indeni – det hele skyllet ned med lunken hvidvin eller kold rødvin. Imens sad folk så og frøs, mens de bedyrede overfor hinanden, hvor HYGGELIGT, det var at grille. Og man sang selvfølgelig med på visen. Hvem vil være den eneste, der ikke synes, noget er hyggeligt?

Men med kuglegrillen er der heldigvis sket store forandringer til det bedre. Hvad med en Nobelpris til den, der opfandt kuglegrillen? Eller for den sags skyld køkkenrullen? Støvsugeren? Opvaskemaskinen??

Vi lever i de bedste af alle tider – på trods af meget skidt rundt omkring – så hurra for det og ud og så ærter.

God Pinsemandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

One thought on “Der går ikke røg af et lam, hvis der ikke er grill”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: