Besøg fra Florida

Rabarberblomst med flag

I denne uge har vi haft besøg fra Florida. Det var vores venner Karen og Carl, der kom forbi et par dage. De er på slægtsforskningstur, for Carls tipoldefar var fra Skivholme, og familien har rødder rundt omkring i det meste af Jylland.

Vi mødte Karen og Carl for små fem år siden, hvor de besøgte Skivholme og boede på vores B&B. Vi faldt godt i snak, og siden har vi holdt kontakten og udvidet venskabet. Nu kom de som vores egne gæster, og de var vildt hyggeligt.

Vi tog en tur op til kirken, hvor Carls tipoldefar blev gift og begravet. Ikke på samme dag, altså…..

Husbonden, mig i midten og Carl.
Husbonden, mig i midten og Carl. Foto af Karen Holme.

Vi var på Borum Eshøj for at se der, hvor vores virkelig gamle naboer lå begravet. Dem, der blev udgravet fra bronzealderhøjene og nu ligger på Moesgaard, hvor der er den fineste udstilling om dem. Se en video fra Moesgaard her. Der var så smukt og tidløst på højene, at man følte stedets højtidelighed i hver en strofe i lærkernes sang.

Vi var på Pøt Mølle og spise frokost (kan absolut anbefales for både mad og stemning), og vi kørte en lille tur rundt i området.

På vej ind på Pøt Mølle

Karen og Carl var med til hundetræning, for det var kærlighed ved første blik mellem Maggie og Karen.

Selfie af Karen og Maggie

Jeg sørgede for god mad – ægte danske frikadeller og den snart vidt berømte citronmousse,

Mere end 10.000 har læst opskriften, mon også de har prøvet at lave den?

og der blev snakket til sent. Sådan er det, når man er vant til kun at skrive sammen og dele billeder og så pludselig sidder der i samme rum og forsøger at få fem års snak presset ind på et par dage. Mere hyggeligt kan det da ikke blive.

Men hvor er vi heldige, at vi lever i moderne tider, hvor vi kan snakke sammen på Messenger og andre platforme og udvikle og vedligeholde venskaber over store afstand. Florida er 6 timer bagud i forhold til her, og både Carl og Karen kunne fixe lidt arbejde herfra, når de vågnede derovre. Det kunne klares på telefonen, hvad der ville have været umuligt for få år siden.

Der er dem, der bander over telefoner, over internet og den berømte ‘skærmtid’. Jeg glæder mig over det hele, for uden den teknologi var vi sikkert aldrig kommet så tæt på de to dejlige mennesker fra Florida.

Kort over Florida på et viskestykke

Måske vi skulle tage en tur over til dem næste gang? Jeg vil gerne se Florida – især vil jeg gerne se mangrovesumpe – og måske en alligator (på sikker afstand, tak).

God fredag mellem Kristi Himmelfart og weekenden – hvad svenskerne kalder en ‘klemdag’.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

En tanke om “Besøg fra Florida”

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.