Pynt med vintergækker

Små firkantede krukker med vintergækker og pil

Sådan en dag som i dag, hvor solen skinner og mejserne pipper, er det til at tro på, at foråret er på vej et sted derude. Og så får man sådan en lyst til at pynte med det, der er i haven nu – mest vintergækker og erantis. De er bare så små, at man er nødt til at finde på noget, hvis man ikke vil plyndre en almindelig have helt.

Derfor gælder det om at finde på noget pynt, der ikke ribber bedene, men som stadig ser ud af noget.

Vintergækker i bittesmå vaser ser man tit, og det er også supersødt. Porcelænsvaser, glasvaser – eller de forkobrede æg er klassikere, og så får man endelig brugt de små vaser, man er faldet for hist og her.

Små blomster i forkobrede æg

Man kan også grave en klump op, sætte den i en potte og nyde blomsterne inde, så længe de varer. Derefter kan de plantes ud igen – og eventuelt deles, så man får mange flere grupper med vintergækker i haven næse år.

Sidste år plukkede jeg grene til udspring inde og hængte små bitte flasker på grenene. I hver flaske anbragte jeg en vintergæk. De små flasker skal også frem i år.

Ude hos Aase Hviid i torsdags, så jeg vintergækkepynt i særklasse. Jeg blev vildt inspireret og købte da også en af de små firkantede zinkpotter med hjem, selvom man kan lave den slags dekoration i stort set alle beholdere, der har lidt kant til at holde på grenstykkerne.

Små firkantede krukker med vintergækker og pil

I dag har jeg hentet lidt gråpil oppe i hegnet, som skal klippes i stykker til basen, og senere i dag graver jeg lidt vintergækker op, jeg kan anbringe mellem grenstykkerne. Opgravede vintergækker er længere end vintergækker, man plukker, og de holder længere, når de har deres løg med. (Hvis du spørger, hvorfor jeg ikke gjorde det med det samme? Tja, hundene kan ‘hjælpe’ med at hente pil, men de skal altså ikke lære at grave i haven.)

Reagensglas – eller vanilleglas (smid dem aldrig ud!) – kan bindes sammen med pil og bruges, som Aase har gjort det her.

Deko med vintergækker

Den dekoration kræver ikke så mange gækker for at blive noget spektakulært, men det kræver lidt mere fingersnilde.

Svært eller let – det ser så sødt ud med vintergækker og erantis derinde, og som du kan se, er der masser af muligheder. Har du en ide til gække-pynt, vil jeg gerne vide det, for jeg elsker at bade i inspiration 🙂

God lørdag – og god fornøjelse med gækkerne.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Pynt med vintergækker”

    1. Det er altid godt at have et mål, når man er på genbrugsjagt 🙂 De små flasker, jeg har, fik jeg af min svigerinde for et par år siden. De var fra et restsalg et sted, og de er så søde. Held og lykke på jagten!

      Like

Der er lukket for kommentarer.