Jo da – der kom alligevel en pæn dyne

Min tvivl på meteorologerne i går blev gjort til skamme. Vinden hylede fra nordøst, og snefnuggene for vandret gennem luften. De fik dog lagt sig på et tidpunkt, for da vi vågnede her til morgen, var der dyne på landskabet igen.

Hele dagen har det dog tøet, og sneen glider ned fra taget med bulder og brag. Det drypper fra grene og kviste, og totter af sne falder ned og forskrækker fuglene, der har vældig travlt med solsikkekornene på foderbrættet.

Sne på vandtønden

Ude i blomsterhaven står den fine troldnød i fuld blomst. I dag kan man virkelig se, at det er en vinterblomstrende busk. Et dejligt syn. Den er ikke så stor endnu. Det er kun andet år, vi har den – jeg fik den i fødselsdagsgave i ’22 – og den er kendt for at være langsomt voksende.

Det gør ikke noget, for så er der plads til forårsløg og lavtvoksende stauder omkring den.

Den her omgang sne holder næppe længe. Der spås om lunt vejr hen på ugen. Det er lidt en skam, for en vinterhave er altså bare kønnest med sne på.

Håber, du også har fået et pynteligt drys!

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.