Så gør vi klar til snestorm igen

Sne på en krukke med husløg

Denne gang skal vejret ikke komme bag på os. Jeg lagde ud med at køre på indkøb i dag før arbejde, og nu er køleskabsskuffen fyldt med grøntsager, og der er købt mælk, chokolade og rødvin.

For vi skal jo ikke gå en weekend i møde uden chokolade og rødvin, vel? Der er også træpiller til fyret og hundemad og godbidder til kræene. Så bare kom an.

Smukke Andy - altid klar til en godbid
Smukke Andy – altid klar til en godbid

Indtil videre ser vejret nu altså temmelig tilforladeligt ud. Det blæser fra øst, så det suser i træerne, men der er kun kommet et lillebitte, hvidt drys. Nok til at lyse op, men ikke nok til at genere nogen.

Meteorologerne venter, at det tager til i eftermiddag og bliver helt tosset i aften. Det bliver ikke sjovt for dem, der skal køre afsted på vinterferie. Man må håbe, de har mulighed for at komme afsted i god tid – ikke mindst, hvis de skal nå en færge.

Og hvad med de små blomster, der lige er kommet frem? Knuses de under vægten af de 20-30 cm sne, de varsler? Nej. Det gør de ikke. De går lige så stille i dvale og stikker hovedet frem igen, når sneen smelter.

Frosne erantis – billede fra sidste år

Muligvis bliver det slet ikke til noget? Det har vi jo oplevet før – ja, mange gange endda. Fuldt beredskab i det lille hjem, fuldt beredskab i TV og radio med udstationerede reportere, der fra fem steder i landet holder øje med skyerne, og som for rullende kameraer beretter om hvert et vindpust med passende drama i stemmen. Men ikke et eneste snefnug, når dagen er omme.

Nu får vi se – håber, du også er helt klar til en hyggelig weekend inde i varmen eller begyndelsen på en god vinterferie – med eller uden snestorm.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Så gør vi klar til snestorm igen”

  1. Normalt tager meteorologerne mere fejl, end de har ret, men jeg synes nu ellers de til en forandring har været gode her i vinter til at forudsige vejret med forbløffende nøjagtighed. I hvert fald heromkring, hvor jeg bor.
    De fik også ret mht. vejret i dag – vi har en lidt slem sludstorm og kraftigt højvande.
    … Og vi får lige straks gæster. Heldigvis er det tøvejr, så vejene er ikke glatte. Vi skal have din lemoncurd-mousse til dessert i aften. Jeg glæder mig til at servere den 😀

    Like

    1. Meteorologerne fik også ret denne gang. Der kom masser af sne. Men det er tø nu, så det holder næppe så længe.
      Håber, I nød den lækre citronmousse – jeg kunne spise sådan et glas lige nu – men hvornår kan man ikke det? 🙂

      Like

  2. Måske vi skulle gøre som de “kloge” erantis, og gå i dvale til foråret er her, sådan rigtigt er her 🤗🤗.

    Like

Der er lukket for kommentarer.