Hvalpene er nu en uge gamle

De små hvalpe har fordoblet deres vægt i løbet af den første uge. De hænger i – rent bogstaveligt talt. De spiser, de sover, og de vokser.

De små maver er blevet til truntemaver, og deres hud er vokset på snuderne, så de har fået rynker. Det giver noget plads i tøjet til at vokse i.

Hele dagen kan vi høre pludren fra dem, afløst af arrige hvin, når en af dem falder af patten – eller har fået møvet sig om på den forkerte side af Maggie – den side, der ikke er mælk i.

De slipper faktisk kun, når falder i søvn.

Maggie er stadig en fantastisk mor. Vi kan mærke, at hun egentlig gerne ville ind til os i stuen og slappe lidt af, men hun har kun ro på sig et øjeblik. Så snart hun kan høre en hvalp knirke, styrter hun ud til dem. Det er ikke underligt, at hun kan se lidt træt ud.

Hun er også glubsk sulten hele tiden og får mere end dobbelt så meget mad som før. Der skal nogle kalorier til at lave al den piskefløde, og hun napper gerne en frikadelle eller to oveni, hvis der skulle falde lidt af.

Det hele er, som det skal være, men alligevel er det forbløffende med den vækstrate. Husbonden regnede engang ud, at hvis menneskebørn voksede med samme hast, ville de veje 80 kilo, når de var tre måneder (!)

Der går meget tid med at kigge på dem og lære deres aftegninger at kende. Om et par dage får de øjne, snart får de personlighed, og så skal vi kunne kende dem og kalde dem ved navn.

De har nemlig fået deres navne, for det skal de have i hvalperegistret. Vi har valgt navne med udspring Irland/England, hvor racen kommer fra. Men ikke de der lange navne, som ingen kan udtale, hvis de ikke kan gælisk. Vi har kaldt dem Gabby, Danny, Liam, Andy og Jamie. Det er da til at finde ud af ikke?

Om et par dage, når de får øjne, begynder de at blive sjove. De skal til at udforske verden. Til den tid kommer der nok lidt hvalpespam igen.

Rigtig god ‘klemdag’ mellem Kristi Himmelfart og weekenden.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Hvalpene er nu en uge gamle”

 1. Jeg kan godt forstå, at der går meget tid med at kigge de små dejlige skabninger, for hvor er de altså søde. Jeg tror ikke, at jeg kunne løsrive mig!
  Jeg tænker, at det kan blive svært at lære hver enkelt så godt at kende, at I kan kalde dem ved navn, men måske har de hver især særlige kendetegn. Gad vide, om der stadig er synlig forskel på den største og den mindste?
  Ja, det er en omvæltning at blive mor både for mennesker og hunde, men når de nu bliver større og begynder at gå omkring og tumle, så kan det vel godt blive så anstrengende for hundemor, at hun får mere lyst til at tage en pause.
  Dejligt for jer, at hun er så god til at tage sig af dem.

  God weekend.
  Hilsen Bodil.

  Like

  1. Vi har lært dem at kende på deres meget forskellige aftegninger, og hvad størrelsen angår, skiftes de lidt til førstepladsen. Lillle Andy er vokset mere end Gabby, der ellers var størst, og Danny (opkaldt efter den irske sang Danny Boy) bliver ved med at være en bette prut. Men de vokser pænt allesammen. Maggie er rigtig glad for dem og ligger på ryggen og sover derinde med hvalpe alle vegne. Det er superhyggeligt 🙂
   vh/Karen

   Like

 2. Hvalpespam kan man ikke få for meget af
  og Navne er ski skamski fine , glader mig til at se når der kommer rigtig uro i Synagogen som vi kalder det her å sydsjælland
  god weekend til alle i og omkring Skivholme
  og her på bloggen

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: