Tulipantid

Nu kommer belønningen for de timer, vi tilbragte på de grædende knæ i efteråret. Belønningen for de kolde fingre og tæer – og for de våde arbejdshandsker. Belønningen for, at vi gjorde det alligevel. Lagde løg. For nu blomstrer tulipanerne i haven.

Og selvom man syntes, man lagde mange der i efteråret, ja… så er der altså stadig plads til flere. Nogle er slet ikke kommet op, andre står for spredt. Der er basis for endnu et oktober maraton på knæ. Var det bare sådan, at man lagde dem i blød og venlig muld. Sådan er det ikke. Slet ikke. Der er rødder, sten og stiv lerjord. Men den tid, den sorg. Nu skal tulipanerne nydes.

Nogle af de tulipaner, jeg har lagt, ligner ikke rigtigt farven på posen. De er meget mere røde end planlagt. Men alligevel flotte.

Andre ligner præcis det, de er købt til at være. De rosa og lilla i blomsterhaven og de gule og hvide i skovhaven. Smukke, og stadig med duggede blomsterhoveder.

En glædelig overraskelse er kommet i skovhaven. Sidste år købte jeg nogle tulipaner i en potte til at bruge i en påskedekoration.

Jeg satte dem i haven, så snart de var afblomstrede, og jeg tvivlede noget på, om de ville komme igen. Men det gjorde de.

Normalt siger man, at det kun er Darwin hydbrider, der kommer igen år efter år. De her kom, selvom jeg ikke lige kan genkende dem som en Darwin hybrid. Måske har jeg bare været heldig?

God 2. dag i den skønne maj måned.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Tulipantid”

 1. Ja, det kan godt være lidt koldt og vådt og hårdt at lægge løg, men mens jeg lægger dem, glæder jeg mig allerede til at se dem komme op og pynte rundt om i haven. Du har ret. Der er altid plads til flere, og der er flere steder, man kan lægge løg. Det er ikke som hos Claus Dalby, for han lægger ikke løg efter princippet: Less is more!
  Lige nu er de, som du skriver, allerflottest, for nogle har fået farve, mens andre kun er på vej. Vi er heldige med kulden, for hvis vi får sommervarme på nuværende tidspunkt, så er det, at det går alt for hurtigt med tulipanerne, og det kan vi ikke lide! Men bortset fra det, så vil vi snart gerne have bare en lille smule mere varme. Det er en svær balancegang, og vi havemennesker er måske lidt svære at gøre tilfredse sådan vejrmæssigt!
  Men skønt, dejligt og flot er der alle steder i den skønne, skønne maj måned, måske årets bedste måned!
  Hilsen Bodil.

  Like

  1. Claus gør intet ud fra devisen Less is more. Han er erklæret maksimalist, og det elsker jeg ham for 🙂 Vi har set hans have i foråret, og den er gudeskøn. Og du har ret. Det er noget hø, hvis der kommer sommervarme i tulipantiden. Det er der intet, der tyder på i år. Brrrr – den vind er kold.
   vh/Karen

   Like

 2. Har netop set, at der kan fås en slags jordbor til at sætte på boremaskinen. Så skulle det være pærelet at sætte blomsterløg.

  Like

 3. Jeg må have fat i nogle Darwin-hybrider. Har ellers opgivet de smukke tulipaner, fordi de året efter kun kommer igen med blade, ingen blomsterhoveder. Og bladene alene gør ikke noget godt for et bed.

  Like

  1. Nej, bladene er der ikke meget ved. Det er også dem, der bare står og gør hele bedet grimt senere. Så du må have nogle Darwin hybrider. Der er mange, og de er så smukke. Det behøver jo ikke være de klassiske meget røde 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: