Forårsdag med nyudsprungne bøgetræer

Der er ikke noget så lysegrønt som et nyudsprungent bøgeblad. Bøgen er sprunget ud nede i skoven, og Husbonden havde et bundt grene med hjem fra hundeturen.

Vi var til Spanieldag i Dansk Jagtspaniel Klub i går, og også der lagde jeg mærke til de lysegrønne, nyudsprungne bøgetræer i skoven udenfor Skanderborg. Bøgetræerne måtte nu konkurrere ret kraftigt om opmærksomheden, når de fire små charmere her også var der…

De skulle med deres nye ejere hjem direkte fra Spanieldagen. Det er en kæmpe omvæltning i de smås liv, og vi hørte et rigtig godt foredrag om at få en ny hvalp i huset – om psyke, træning, opdragelse og om, hvordan man gør sådan en lille fyr tryg og glad og lægger grunden til, at den kan blive en dygtig jagthund og en rigtig god familiehund.

Nu er der jo kun en 10-11 dage, til Maggies hvalpe kommer, så det er godt at forberede sig. Hun er altså også blevet stor om den lille truntemavse, men hun vil stadig gerne ligge på skødet, så hun og Husbonden har udviklet en ny teknik, der giver plads til maven mellem Husbondens knæ.

Men tilbage til bøgetræerne. Da jeg var oppe i kirken for at ringe solen ned i går eftermiddags, stod bøgene også lysegrønne langs hegnet til nabomarken. Skarpt aftegnet i den klare forårsluft.

Selv i vores lange bøgehæk, der ellers vender mod nord og derfor er sen, er der nu liv. Den første lille grønne kvist i toppen af hækken.

I morgen er det blevet maj, og så kan vi igen gå og nynne den med ‘morgen i maj, når det grønnes‘, for det gør det, og det går stærkt.

Skin over vang som en morgen med sang,
morgen i maj, når det grønnes.
Lifligheds magt gøre dorskhed opvakt,
så på Guds nåde der skønnes.
Tonerne dybe i gry og kvæld
røre selv hjertet så hårdt som fjeld
.

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Forårsdag med nyudsprungne bøgetræer”

  1. Ja, en vidunderlig livgivende tid vi er en del af med planter og dyr 🙂
    Tak for din deling af dine skønne sanser oplevelser

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: