Opdatering på hundefronten

Mange spørger til Rosie. Hvordan går det? Hvordan har hun det? Lever den gamle hund endnu? Svaret er ja. Hun lever, og hun har det heldigvis ret godt efter omstændighederne.

De meget dårligt fungerende nyrer kan der ikke gøres noget ved. Men foderplanen virker tilsyneladende godt. Hun er begyndt at kunne lide den nyrevevenlige mad, hun ellers absolut ikke ville have.

Hun svinder ind. Det er et godt tegn, for hun havde fået meget væske i kroppen, fordi nyrerne ikke virker, som de skal. (Vi troede bare, hun fik lidt for mange godbidder). Hun havde udviklet en voldsom hoste, og vi var bange for, hun også havde vand i lungerne. Derfor tog vi igen til dyrlægen med hende.

Dyrlægen lyttede til lungerne og kunne godt høre, der var noget derinde. Hun fik en sprøjte, der skulle hjælpe med at dræne bronkierne, og vi fik at vide, at den ville virke i løbet af to til tre dage. Hvis medicinen ikke virkede, kunne det være noget andet, der var galt, for eksempel kræft.

Det var mandag, og vi kan se, at medicinen har gjort gavn. Nu hoster hun mærkbart mindre. Hun har også fået meget mere energi. OK – hun spurter ikke rundt derude, men hun nyder turene i sit eget adstadige tempo.

En anden ting, dyrlægen sagde, var, at medicin som for eksempel antibiotika, er en dårlig ide for en nyresyg. Medicinen skal udskilles igen, og når nyrerne ikke virker, kan det føre til en forgiftning.

Hun havde faktisk fået antibiotika en tid før, hun blev så syg for tre uger siden. Så måske var det sådan en forgiftning? Nyresygdommen blev jo først konstateret, da hun var så syg, vi troede, hun ikke ville overleve weekenden.

Det er svært at vide, hvad der er hvad. I hvert fald nyder vi, at hun har det så meget bedre. Lykken er en glad hund. Og så må tiden jo vise, hvor længe det holder.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Opdatering på hundefronten”

 1. Åh, jeg har også tænkt, at det bliver svært for lille Maggie at miste Rosie.
  Jeg har hørt – ved ikke om det er sandt – at det er lettere for hunde at forstå, at en af flokmedlemmerne er død ved at lade dem se og snuse til kadaveret.
  Hvis det lykkedes Maggie at blive drægtig må I beholde en af hvalpene. Så balancen bliver genoprettet. 🐾♥️🐾

  Like

  1. Det er også planen – begge to. Når det sker, kommer dyrlægen her, og vi begraver hende på vores ‘dyrekirkegård’. Vi håber sådan, Maggie snart kommer i løbetid, for en hvald af egen avl vil være meget nemmere at integrere.

   Like

 2. Intet nyt er godt nyt. Sådan har jeg tænkt, og det glæder mig, at det passer. Hvor er de to hunde søde sammen. Jeg håber, at I har hende længe endnu,. De bedste ønsker for Rosie. Hilsen Bodil.

  Like

  1. Tak fra både os og Rosie 🙂 Det bliver hårdt for Maggie, når Rosie ikke er der mere. Hun kender jo ikke nogen verden uden Rosie i, for hun var kun 8 uger på dato, da hun kom hjem til os.

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: