Sprøde gnocchi med salsicci, salviesmør, rucola og tomater

Nogle gange må det godt være lidt nemt. Og hurtigt. Og lækkert. Alle tre felter kan krydses af med sprøde gnocchi med de italienske pølser, salsicci, dryppet med salviesmør og drysset med sprødristet salvie.

Salaten af rucola, semidried tomater og friske cherrytomater er en vigtig del af retten, så spring den ikke over. Den er næsten som persillesovsen til stegt flæsk – to dele af et hele.

De krydrede, italienske pølser kan man købe alle vegne i USA. Selv i de mindste supermarkeder. Her skal man kigge lidt efter den, men jeg har før fundet dem i Bilka og Føtex.

Man skal bruge:
300 g salcicci
3 spsk hakkede salvieblade
Ca. 25 g smør
1 pakke gnocchi (de her var fra Rema – se billedet ovenfor)
Rucola
Cherrytomater
Semidried tomater
Balsamico eddike og olivenolie til dressingen

Fjern skindet på pølserne og hak kødet groft med en kniv. Det hænger lidt sammen, så en hakketur med kniven skiller kødet ad. Steg det på en tør pande. Der smelter en del fedt af. Tag kødet af panden, når det er sprødstegt, og kasser det meste af fedtet.

Hak salvien groft. Smelt smørret på en lille pande. Lad det bruse af og steg salvien et par sekunder i det varme smør. Stil det til side.

Lav salaten. Rucola, cherrytomater i kvarte, strimlede semidried tomater. Dryp med balsamico og olivenolie. Sådan. Det tog op mod et helt minut…

Steg gnocchi på den pande, du brugte til kødet. Steg dem for god varme, så de bliver sprøde. Det tager en fem minutters tid.

Flyt dem over i en skål, bland dem med det sprødstegte pølsekød og vend hele herligheden sammen med salviesmørret.

Server det sammen med salaten.

På trods af pølsekød og salviesmør er det en ret, der ikke ligger tungt i maven. Den har masser af smag og den lyser op på en mørk vinteraften. Lagde du i øvrigt mærke til, at det først var mørkt ved 17 tiden i går? Dagen er tiltaget med 1 time og 8 minutter.

God tirsdag.

PS: Der er intet nyt om Rosie. Det føles næsten, som om hun snyder lægevidenskaben. Hun drikker meget (og skal meget tit ud af samme grund), hun spiser, når hun bliver håndfodret, og hun er i godt humør. Sover selvfølgelig en del, men er også frisk på en tur på marken. Vi ved godt, det ikke varer ved, men vi nyder hver dag, det går godt.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Sprøde gnocchi med salsicci, salviesmør, rucola og tomater”

 1. Spændende ret. Min italienske tunge vil helt sikkert nyde den, jeg venter bare lige til det bliver lidt varmerer, så jeg kan plukke frisk salvie fra egen have igen. Lige en lille rettelse: Salsiccia bliver til salsicce i flertal (lige som pizza bliver pizze).
  Og gode nyheder, både med en time ekstra og med Rosie!

  Like

  1. Mit italienske er på meget lavt niveau, så tak 🙂 Jeg brugte salvie fra en af de små potter i Rema. Det er helt ok, og jeg har frosset resten ned. Jeg troede, min salvie ville overleve, men den er altså død, så der skal plantes en ny til foråret.
   Ja – det er fantastisk med hende Rosie. Hun er langtfra rask, men hun hygger sig

   Like

 2. Dejligt med en ny ret, for jeg bruger faktisk jævnligt dine opskrifter, men især dejligt at høre, at Rosie har det overraskende godt.
  Hilsen Bodil.

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: