Islagkage på sprød vaffelbund

Det er dårligt nok en opskrift, men det er en god ide til en nem og lækker dessert, når der kommer gæster, og man lige har fået sådan en god, slip-let springform.

Isen er fordelt over en sprød bund, som på bedste cheesecake facon er lavet af knuste isvafler. Men lad os tage det fra begyndelsen, så du kan se, hvor nemt det er. Til en 24 cm springform skal du bruge:

10 isvafler – tomme, altså. Dem man selv fylder is i…
3 spsk sukker
40 g smør
1,5 l nougatis (Jeg brugte sådan en bøtte fra Hjem Is, som vi havde i fryseren)
Karamelsauce
Blåbær
Frysetørrede hindbær

Knus isvaflerne. Enten kan du putte dem i en pose og rulle dem til krummer med en kagerulle, eller du kan blitze dem i minihakkeren. Jeg gjorde det sidste.

Smelt smørret og rør det godt sammen med krummer og sukker. Pres det ud i en springform og bag bunden på 180 grader i 10 minutter. Tag formen ud og lad den køle helt af.

Tag isen ud af fryseren og lad den blive lidt blød. Hvor længe, det tager, afhænger af isen.

Bred isen ud i en jævn lag på den afkølede bund, glat toppen pænt og stil den i fryseren i nogle timer, til isen igen er stivfrossen.

Ved servering hælder du karamelsauce over – det var købt karamelsauce – en af de der små, sorte plasticflasker med dessertsaucer – og pynter med blåbær og frysetørrede hindbær.

Det kan vel dårligt gøres nemmere, kan det? Og der var ikke en vaffelkrumme tilbage.

Billedet er ringe, men det blev også taget i køkkenet i dårligt lys og i en fart, før jeg bar kagen ind til de desserssultne gæster, så du må måske lige tage fantasien til hjælp.

Rigtig god lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: