Så blev der plukket Mariebær

Kapløbet mellem solsort og menneske er i gang: Hvem får først fat i Mariebærrene?

Det blev uafgjort – eller måske kan man sige, at vi deler dem lige over. Da jeg kom for at plukke, nu hvor de små hyben endelig havde fået den rigtige, røde farve, fløj tre solsorte op fra buskene med en forurettet skræppen. De var jo lige midt i frokosten, og der kom jeg spankulerende med en balje og en saks for at stjæle maden lige for næbbet af dem. Lige groft nok.

De var gået godt til den på læsiden, men der hvor vinden suser, var der mere end nok til årets dekorationer.

Det blev til en ny, lille krans, en ny buket over brændeovnen, og et nyt lille træ. Resterne fra baljen blev stukket i en lille b-green potte, der er glimrende til dekorationer, men faktisk alt for lille til planter.

Det gode ved Mariebær er, at de tørrer så fint. Kransen fra sidste år er stadig blank, selvom bærrene er falmet en anelse. Den ligger på et kobberfarvet fad, der fremhæver bærrenes nu mere rustrøde farve.

Den røde Cocoon vase på hylden over brændeovnen står som regel med en buket Mariebær. Med vase, bær og valmuebilledet bliver det til et glødende centrum i stuen. Bærrene skal dog helst skiftes hvert år, for de bliver altså støvede, og en million Mariebær er ikke lige sådan til at tørre støv af på.

Det fine valmuebillede er malet af Kirstine Korshøj.

Den nye krans skal jeg finde på noget med. Den må gerne komme op og hænge. Men det bliver ikke på hoveddøren. Det har jeg prøvet, og der blev den spist af fugle på et par dage.

Fuglen og den fattige skal også være mæt, siges det. Lev og lad leve. Ok. Til en vis grænse. Der er Mariebær nok til fugle og mus derude. De kunne godt holde sig fra mine, skulle man synes.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

7 kommentarer til “Så blev der plukket Mariebær”

  1. desværre er Mariebærrene i nærheden af os halv visne eller rådne af for megen regn der er ellers et Hav af dem en tre fire hundrede meter nå, naturens gang som man nu intet kan gøre noget ved,

    Like

  2. Ja der skal jo være mad til både folk og fæ 🤗. For år tilbage da vi havde hus og have, plantede jeg en surbær busk. Jeg vidste ikke at vi mennesker også havde god gavn af disse bær, det fandt jeg først ud af senere. Næ, den blev plantet fordi den er hårdfør, får nogle fantastiske efterårsfarver OG fuglene rigtig godt kunne lide bærene. Første efterår var der en del bær på og et solsortepar ribbede hele busken på en formiddag. Jeg forestillede mig, at de resten af dagen lå under hækken og slog mave 😄.

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: