Morgentur i efterårshaven

Mon der findes et sted så stille som lidt udenfor Skivholme en lørdag morgen?

En morgen, hvor disen stiger fra engen,

hvor solstrålerne brydes mellem træer og grene,

og hvor årets sidste stauder lyser op.

Staudesolsikken Lemon Queen.

Lykke er at være hjemme sådan en dag. Ok, det er da sjovt at komme ud og se noget andet af og til. Men det er her, øjnene lander på de små, store ting, og hvor ørerne får hvile ved at høre, at der ikke er noget at høre andet end bump fra kastanjer, der lander i græsset,

suset fra en svane, der flyver forbi højt oppe, og en solsort, der skælder ud på Rosie, der er døv og ikke ænser den overhovedet.

Det er lørdag, og der skal gøres rent og vaskes tøj og laves lækker gæstemad til i aften. Der er opskrifter på vej. Men i dag må du ‘nøjes’ med lidt farver og lidt stilhed her fra Skivholme – lige her og lige nu.

Bladene fra akelejefrøstjernen er en pryd i efterårshaven.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: