Efterårsferie

På vej ind til Aarhus på arbejde i dag kørte jeg forbi mange småstimer af børn i lysende, trafiksikre veste på gå- og løbetur med skolen. Det er Motionsdagen, fredag inden efterårsferien.

Man kan næsten føle spændingen – ferie på vej. En hel uge med alt muligt andet end det sædvanlige. Hygge, udflugter – og måske tid til bare at være, at lege i timer uden afbrydelse og få lov til at gå senere i seng. For på trods af, at man som voksen ikke synes, det er så lang tid siden, skoleåret startede, ser verden anderledes ud i børnehøjde. Der er det allerede evigheder siden, det var sommer.

Selvom der ikke er ferie på programmet for os i næste uge, er efterårsferien alligevel en markør. Nu er det rigtigt efterår.

Træer og buske lyser gult og rødt, og græsplænen er dækket af blade. De sidste stauder lyser op, og glasperlebuskens bær er lysende lilla. Solsortene slås lidt om de bedste sovepladser i de tidligere og tidligere aftener, og gærdesmutterne smutter mellem de mere og mere bare grene.

Man skal huske at tage brænde ind i tide, så det kan nå at tørre. Dis over markerne om morgenen. Jagtsæsonen er i gang, og der er tilbud på vildt i supermarkederne. Alt sammen ting, der siger efterår med store bogstaver.

Nogle er begyndt på Halloween halløjsaet. Skeletter og gravsten i plast på hylderne i Føtex, kager med orange glasur, græskar på tilbud overalt. Sjovt, som de traditioner har udviklet sig gennem tiden, som jeg skrev om sidste år til serien om årets mærkedage på kirkernes hjemmeside.

Så uanset høje priser, klemt økonomi, krig og alt det, der bekymrer os, er det efterår, og det er altså en dejlig tid, hvor naturen siger glødende farvel til sommeren.

God fredag før efterårsferien.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Efterårsferie”

  1. Efterårsfarverne er mine favoritter – også selvom det betyder kold vind og færre lyse timer. Har lige pyntet hjemmet med keramik-græskar i alskens farver 🙂

    God søndag!

    Like

  2. Kære Karen
    Tak for den dejlige beskrivelse af alt det smukke der – ja trods tiden – er lige omkring os

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: