Røntveds – et galleri og en have

Er du på Mors – eller bare næste gang, du kører over Mors måske på vej til Thisted – er der et stop, du skal tage.

Drej fra Rute 26 ad Vestmorsvej. Den første vej på venstre hånd hedder Halvvejen. Et skilt viser, at der dernede ad den vej ligger et stenhuggeri. Skiltet røber ikke, hvad der gemmer sig bag den beskedne titel. Det vil jeg røbe nu.

For der ligger det skønneste galleri og den dejligste skulpturhave, Røntveds. Vi havde tit snakket om, at vi ville derhen, og denne gang blev det til noget.

Vi parkerede på græsrabatten, lod hundene sove i bilen, og gik ind ad døren til galleriet, hvor vi blev varmt modtaget af Gitte Røntved, der fortalte, at alt i galleriet havde hun eller hendes mand lavet. Hold da op, tænkte jeg og spurgte: Både glaskunst, skulpturer, keramik og malerier? Ja, svarede Gitte. Jeg kan godt lide at lave lidt forskelligt.

Og det er hun god til. Rigtig god. Der var så mange, dejlige ting – ikke mindst fuglene i glas, skulpturer af hunde, høns og de søde læseheste, malerier, tallerkener, skåle og kopper og tusind andre ting. Gitte er oprindeligt uddannet stenhugger, men sten er tunge, og det bliver for hårdt i længden. Så er det da godt, hun kan så meget andet.

Foto fra Røntveds webshop

Efter rundturen i galleriet gik vi en hyggelig havetur sammen med Gitte og fik en dejlig havesnak i den frodige, blomstrende have, fyldt med skulpturer og kreative indslag.

Jeg kom hjem med 100 ideer.

Haven er planlagt, så der er noget at se på hele året. Den er noget så hyggelig.

I det lune klima ved fjorden kan den sarte og smukke Fasanbusk overleve, hvis den bliver vinterdækket.

Der er mange siddepladser, så man kan købe en kop kaffe og sætte sig til rette, mens man nyder haven. Og man er velkommen til at bare at komme forbi til en kop kaffe.

Men det er nok helt umuligt ikke at falde for en fristelse i galleriet.

Du kan se en video fra haven og galleriet her. Den er nok værd at bruge et par minutter på – næsten som at være der selv. Og så kan du klikke lidt rundt på deres website og webshop. Måske du står og mangler en god gave? Eller bare trænger til at se på noget kønt?

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Røntveds – et galleri og en have”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: