Den bedste ferie med hunde

Den bedste ferie, vi kan holde med hundene, er ganske enkelt en efterårstur med camping på Mors.

Ja, ja. Jeg ved det. Vi er vilde med det sted, og jeg har skrevet om det mange gange før. Mindst én opmærksom læser har da også gættet lige præcis, hvor vi var henne.

Der er så dejligt – både for os og for hundene. Hunde kan ikke lide, når det er alt for varmt. Hunde elsker at gå lange ture. Hunde elsker at bade – og hunde som vores elsker at træne vandapportering – og at løbe, løbe, løbe på stranden, når vi er der helt alene. Og helt alene kan man være på stranden i september. Hunde elsker at være sammen med deres mennesker hele døgnet, sove i sofaen

og under bordet.

Og vi elsker at gøre alle de samme ting sammen med dem. Undtagen lige vandapportering og at sove under bordet, altså…

Mors er et smukt sted, og Limfjordslandskabet er så anderledes end vores eget, ligeså naturskønne, Skivholme. Især når vejret er dejligt, som det har været hele ugen. Luften er frisk, himlen septemberblå, og lyset har den der særlige klarhed, det får, når der er vand i nærheden.

Billedet er taget oppe på Salgjerhøj. Ligesom vores egen Borum Eshøj er det en høj med bronzealdergrave og den skønneste udsigt. Er det ikke lidt sjovt, at det mest kuperede område på hele øen ligger omkring landsbyen, der hedder Flade?

Vi boede som altid på Dragstrup Camping, der ligger så naturskønt lige ved Dragstrup Vig.

Og vi gjorde alle de samme ting, som vi plejer. Gik ture ved stranden, langs åen gennem strandengene,

besteg Hanklit med hunde i snor

og tog til Vesterhavet for at få havluft i næsen og rødspætter til aftensmad.

Men vi var også nye steder. Et af dem vil jeg fortælle mere om i morgen. Et helt specielt kunstgalleri i den skønneste have. Men det bliver først i morgen, for i dag vasker vi tøj og hundetæpper og gør rent i campingvognen. Vi 12 ben tilsammen har, på trods af flittigt brug af kosten, slæbt en hel del sand ind i løbet af ugen…

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Den bedste ferie med hunde”

 1. Åh, det lyder altsammen vidunderligt! Var selv på ferie hos venner i Nordjylland fornylig og hav og himmel boltrede sig i alle mulige nuancer af silkeagtige blåt. Men vores hund! Hun elsker jo at hoppe i bølgerne, men er en krig om at blive tør igen, (blanding ml. Border Collie og Islandsk fårehund). Jeg spulede hende efterfølgende med haveslangen og fønede hende nogenlunde tør …

  Like

  1. Det er da også en pelsfager blanding, du har. Tænk, at den vil fønes…
   Vi har en stak gamle håndklæder med til at tørre især Rosie den gamle hund, for hun er nemlig også en krig om at blive tør. Maggie kan løbe sig tør på vejen hjem 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: