En tabt madpakke

Vi fodrer mest med solsikkekerner på vores to foderbrætter. Mest med solsikkekerner, og kun med solsikkekerner i fugleslottet, der står inde i et bed.

Selvsår fuglefrø sig, kan det blive til et ukrudtskaos i haven. Selvsåede solsikker er til at forholde sig til.

Alle fuglene er vilde med solsikkekernerne. Ja, lige bortset fra de få, der kun spiser insekter – som gærdesmutten for eksempel. Men ellers er fuglene helt pjattede med kernerne.

Fuglene spiser på forskellig vis. Dompapperne sidder stille og roligt og tømmer fadet. Det gør grøniriskene også. Solsorten og bogfinkerne vil helst have dem, der falder på jorden, men mejserne flyver ned, napper et frø og tager det med op på en gren for at spise det.

Af og til taber de et frø, og det kan give solsikker på uventede steder. Men sjældent så uventet som her. I hullet i asketræet har der med tiden samlet sig lidt blade. Efterhånden er de formuldet, og der var åbenbart lige præcis nok jord til, at en af mejsernes tabte madpakker kunne blive til en solsikke.

Naturen er forunderlig.

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: