Sensommer i en lille skål – med vejledning

Have og hegn er fyldt med blomster og frøstande, der næsten beder om at blive brugt i buketter og dekorationer.

Den lille deko her lavede jeg i går aftes. Den er lavet i oasis, og hvis du har lyst til at prøve dig frem med sådan en, får du en vejledning herunder. Det er nemlig ikke særlig svært, men resultatet er rigtig sødt, og du kan bruge det, du nu engang har eller kan finde.

Her er, hvad du skal bruge:

  • Saks til at klippe blomsterne til i den rigtige højde
  • En tang til at bide tråd over med – jeg kalder min bidetang for ‘trådnipseren’
  • Tandstikkere med spids i begge ender
  • Romernåle
  • Vindseltråd
  • Oasis
  • Blomster, frøstande og grønne blade
  • En passende beholder

Lad os tage det sidste først. Beholderne. Jeg elsker at gå i genbrugsbutikker. Der kan man finde masser af søde skåle, der kan bruges til dekorationer, og de koster næsten ingenting. Den lille pokal, der egentlig er en sukkerskål uden låg, måtte jeg af med 12,50 for. Til at komme omkring ved, ikke? Men også glasskåle på fod og mange andre former og farver kan bruges.

En sød lille bedstemorskål med en vinterdekoration

Trådnipseren er næsten et must. Klipper du tråd over med saksen, skal du snart have en ny saks…

Romernålene er gode til at holde ting på plads (se julekransen her – alt det grønne er sat fast i en halmkrans med romernåle),

og tandstikkerne er gode til at stikke i for eksempel hyben og andet med kort stilk, så man kan få det til at sidde ordentligt fast- og selv bestemme højden.

Start med at skære oasis til, så det passer til den beholder, du har valgt. Det skal gå lidt op over kanten på beholderen. Kom så vand i en skål og lad oasisstykket suge vand. Bare læg det på overfladen og lad det synke langsomt til bunds.

Sæt den våde oasis i beholderen. Nu begynder det sjove. Start med den nederste kant. Stik grønt ind hele vejen rundt og stik derefter resten af pynten i tæt, så alt det grønne oasis er skjult.

Det var da ikke svært, vel? Hvis du starter med en lille dekoration som den her, får du snart lyst til at lave en større, for det er både hyggeligt og sjovt at nusle med.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: