Høstmåne

Fuldmånen i august kaldes også Høstmåne.

Af en eller anden grund er den altid særligt stor og gul. Gul som den modne hvede, der bliver høstet alle vegne omkring os lige nu. Og gul som de halmballer, der ligger spredt ud over markerne efter høst.

Da jeg skrev om høsttiden for kort tid siden, var der en, der på facebook kommenterede, at høsttid er højtid. Det er jeg meget enig i. Der er noget smukt i at høste frugten af årets arbejde, og noget trygt i at lægge på lager. Det føles så rigtigt og basalt.

At møde høstmånen igen en nat i august er også noget, der giver en den der følelse af, at noget er helt rigtigt. At tingene er i lave. Den store måne, der lyser op over markerne og sætter skoven i skarpt relief, er hvert år et glædeligt gensyn.

Dagen tyder på at blive lige så hed, som de sidste dage har været. Det er også typisk for august med sådan en hedebølge. Vi kan gå småstønnende igennem dagen, mens vi venter på den dejlige aftenkølighed og nynne lidt på den gamle sang: Shine on, shine on Harvest Moon

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Høstmåne”

  1. Vidunderlig smuk måne.
    Jeg kørte hjem fra Søndervig til Langå tidligt på natten, og jeg nød det smukke syn. Og samtidig sendte jeg mine bedste tanker til de travle, der kørte på markerne ⭐️🙏🏼

    Like

    1. Ja, der er travlt derude for tiden. Dejligt med en tør periode, så høsten kan komme i hus. Vi kan også høre mejetærskere hele natten – og kornvognene kører forbi i en lind strøm. Det er så dejligt!

      Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: