Rosendåb i Tivoli Friheden

I går var jeg en lille tur inde i Tivoli Friheden igen. Der var nemlig rosenudstilling og rosendåb.

Den slags er altid festligt, og da det var Aase Hviid, der stod for de mange smukke dekorationer, måtte jeg derind for at se det hele. Der er stadig blomsterfestival en uges tid endnu med med masser af arrangementer, og i går var der så altså rosendåb. Den slags går sjældent stille af.

Rosen blev opkaldt efter Lars Lilholt (et vittigt hovede mente, at det så måtte være en rosa rogusa – en rynket rose…..). Lars Lilholt var både glad og stolt over at få en rose opkaldt efter sig. Det kan jeg faktisk godt forstå. Og nej – rosen var ikke spor rynket…

Rosen ‘Lars Lilholt’

Han spillede et par af sine kendte sange, og folk sang med – rigtig hyggeligt, faktisk.

Kald det kærlighed…

Rosa Eskelund, der har udviklet Lars Lilholt rosen, holdt et velbesøgt foredrag om rosenforædling. Men for mig var hovedattraktionen Aases rosendekorationer. Der var mange, og de var – selvfølgelig – fantastiske.

Aase i fuld gang med flere dekorationer

Aase er en fænomenal blomsterdekoratør – og en rigtig god ven.

Tag et kig med her og se nogle af dekorationerne:

Det var Plantetorvet, der stod bag begivenheden, og vi fik at vide, at alle de udstillede roser kunne købes hos dem. Godt at vide, for fristet blev man da – i den grad fristet. Egentlig er der vel altid plads til en rose mere, er der ikke? Og med navneskilte på både dekorationer og roserne i krukker, var det bare at tage et billede af navnene på de største fristelser.

Du kan stadig nå at komme til Blomsterfestival i Tivoli Friheden i den næste lille uges tid, men mandag er det slut. Slut indtil næste år, hvor vi håber, at Friheden blomstrer igen.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Rosendåb i Tivoli Friheden”

 1. Det lyder til at have været rigtig flot hun er bare dygtig med blomster, har været til nogle ting hun har lavet. Men var nu fortælle jeg har prøvet et par af dine sidste opskrifter og de var begge rigtig gode. Den ene var squash med mandler og den anden var solbær kagen. De smagte begge rigtig godt og især squash var en ny måde jeg ikke kendte. Så den bliver lavet igen nu hvor vi får squash af alle der har dem i haven.

  Like

  1. Ja, Aase er bare vildt dygtig, og jeg elsker at se de ting, hun har lavet – og at lære af hende på kurser.
   Man har altid brug for nye ideer til squash. Vi lavede squashdeller igen i går – det bruger rigtig mange af dem op 🙂 I aften vil vi lave dem med citron og mandler igen – til laks 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: