Historien om de der påskebrownies

Det var blevet ret sidst på dagen, før jeg var færdig på arbejde og kom derfra. Og så skulle jeg i Føtex i Storcenter Nord på vejen hjem – der var nogle tilbud, jeg gerne ville have fat i, og det var jo lige på vejen.

Jeg dalrede lidt ved hylderne med mel og bageting, da jeg fik øje på et logo, jeg kendte fra USA og fra utallige besøg på nettet. En rød grydeske.

Betty Crocker. Den fiktive, ideelle, evigt bagende husmor. Betty Crocker er et brand – et navn og en, man næsten tror, er en virkelig person. Hun har bagt løs siden 1921, er aldrig blevet ældre og har med mellemrum skiftet frisure, så hun matcher tiden. Hun er et stykke amerikansk kulturhistorie og ligeså virkelig som Søstrene Anna og Clara Grene.

Fra ‘søstrene’ Grenes pressekit…

De findes da – i hvert fald i vores fantasi, ikke? Den slags historier kan jeg godt lide. Det er løgn, selvfølgelig. Men som man synger:

Historien er mægtig god, selvom den ej er sand.

Jeg har før skrevet om Betty Crocker, da jeg jeg lavede Cheeseburger Pie. Der er rigtig mange opskrifter på Betty Crockers website, og jeg kan, som du ved, godt lide at sidde lidt i sofaen og surfe opskrifter og finde på nye ting at lave.

Nu stod jeg der i Føtex. Sidst på dagen. Træt i hovedet. Med planer om at bage en kage, der skulle være kold og klar til at pynte næste dag. Og jeg kiggede direkte på en pakke Betty Crocker brownie mix på hylden. Det var fristende. Jeg faldt for fristelsen. Jeg følte mig som generationer af amerikanske husmødre i samme situation, gik til kassen og vendte snuden hjemad mod vores lokale udgave af det lille hus på prærien.

Nu jeg var kommet i USA-humør, købte jeg M&M påskeæg til at pynte kagerne med. De har lige den rigtige størrelse.

Man kan bage brownies fra bunden uden det store besvær. Der er hundreder af gode opskrifter på nettet på alle sprog. Men man kan også lade være, og stadig få brownies, der er superlækre. For det er de. Man tilsætter fedstof og æg, rører, kommer dejen i en 20×20 cm form og bager i 22 minutter. Nemt.

Næste dag pyntede jeg kagen med flødeostcremen uden smør i, den fra Arlas opskrift på gulerodskage. Brownies kan fryses. Det kan cremen ikke. Jeg lavede derfor kun en lille portion creme til toppen af 100 g flødeost og pyntede i første omgang kun de fire tern, du ser på billedet. Der står creme til fire tern mere i køleskabet.

Brownies er ikke kager, man kan spise løs af. De er kompakte, og de er fyldt med chokolade og gode sager. Men de er superlækre, når de er små, og nu kan jeg fiske et par brownies op fra fryseren til eftermiddagskaffen/teen her i påskeferien. De er også gode som dessert med en klat is til.

Det var så den dag, hvor den inkarnerede ‘gør det selv-bager’ købte kagemix. Endda uden at fortryde det et øjeblik. Måske fordi jeg også købte et lille stykke af 100 års amerikansk bagehistorie?

God fredag – i eftermiddag begynder påskeferien.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Historien om de der påskebrownies”

  1. Det er da sådan set smart nok at købe tørstofferne færdigblandede – resten kommer du jo selv i, så det er jo stort set gør-det-selv. De ser i hvert fald påskelækre ud.
    Kh Lisbeth

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: