Hvor har vi haft glæde af vintergækkerne længe

De første vintergækker stak forsigtigt deres små spyd op af jorden i januar. Tidligt, fordi vinteren indtil da havde været mild.

Vintergækker på skrænten mellem skovhaven og græsmarken – fotograferet i dag.

De blomstrer endnu, fordi marts har været kold. Frost om natten og et par varmegrader om dagen er lige vintergækkevejr. Som dagene går, strækker de sig og bliver større og højere. Især på skyggefulde steder ser de stadig ud, som om de lige er sprunget ud.

De første anemoner er begyndt at folde sig ud på de solvendte steder, og inden længe er det dem, der dækker skråningerne. Men tre måneder med vintergækker – det er da ret godt gået, ikke?

De første anemoner – snart er skråningerne dækket af dem. Endnu en fest.

Når vintergækkerne er afblomstret for i år, kan de graves op og deles. Jeg sætter små grupper af dem der, hvor jeg kan se, at der mangler i år. Løg fra vintergækker skal i jorden med det samme, så det er let at se, hvor de mangler. Det er sværere med de andre forårsløg, der skal lægges i efteråret. (Lisbeth med Lisbeths Haveblog har her et godt fif til, hvordan man husker, hvor der mangler forårsløg.)

Vintergækker på skrænten bag drivhuset. Der kommer alle havens vintergækker fra.

I løbet af nogle år er de små grupper vintergækker blevet til store klumper, der kun har godt af at blive delt. Det er da en glæde. Og en gratis glæde endda.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Hvor har vi haft glæde af vintergækkerne længe”

  1. Det er sjovt, du nævner vintergækkerne, for jeg har tænkt det samme: De er vel nok holdbare i år, og jeg har bestemt, at jeg skal have flere næste år – et stort, hvidt bed (og derfor skal der være en mærkepind eller to – tak for link). Til gengæld synes jeg at krokus’serne forsvandt ret hurtigt. Det kan ikke være regn, men mon det har været nattefrosten, de blev trætte af til sidst?
    Kh Lisbeth

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: