Rosa jul i den store teaktræsskål

Jeg har lidt savnet de rosa lys fra adventskransen sidste år. Derfor var jeg heller ikke så meget i tvivl om, hvad der skulle i den store teaktræsskål denne gang.

Gammelrosa lys, grønt fra haven, tørrede blomster, glaskuglerne og pynt.

Man kan virkelig skeje ud og lave STORE dekorationer i den skål.

Og der er nu noget over at lave dekorationer i både under- og overstørrelse. Her er det virkelig i overstørrelse. Skålen vejer – jeg har vist nævnt det – hele 10 kg. Havde jeg vidst, den var så tung, havde jeg nok taget bilen i stedet for cyklen ned til pakkeshoppen i Brugsen, da jeg hentede den. Den var ikke nem at have på bagagebæreren… Det lykkedes dog, og vi har haft glæde af den lige siden.

Sidste år havde jeg som nævnt rosa lys i adventskransen, og den var så fin. Farven havde jeg valgt ud fra nuancerne i de tørrede hortensia fra haven. Helt enestående godt tænkt, tænkte jeg.

I løbet af nogle dage, efter den var færdig, så jeg hundreder af rosa lys i adventskranse og dekorationer på Instagram. Så havde jeg virkelig selv fundet på det, eller var det påvirkning fra verden udefra, der lige så stille var krøbet ind i min – troede jeg – unikke fantasi? Det er svært at sige. Alle bliver nok påvirkede i større eller mindre grad. Og det var påfaldende nemt at finde de rosa lys hos Plantorama – i juleafdelingen.

Vi er mange, der har hortensia i haven. Hortensia, der tørrer så smukt og har det skønneste farvespil. Selvfølgelig skal de bruges i julepynten. Så uanset, hvor ideen kommer fra, er jeg glad for, jeg igen har rosa lys i julemåneden.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: