Efterår i teakskålen

Det er omkring et års tid siden, den store og 10 kg tunge skål, skåret af en teaktræsrod, flyttede ind. Den er så fin til dekorationer.

Når den ikke er i brug, ser den også fin ud tom, og den har fået en plads ovenpå, hvorfra den bliver hentet ned i stuen, når det bliver deko-tid. Og det er det nu.

Egentlig foretrækker jeg dekorationstid fremfor bukettid. Buketter holder så kort, og i den tid, hvor der er flest blomster til buketter, er man så lidt inde for at nyde dem. Men dekorationer til gengæld. De kan laves og holde i uger, når man bare frisker dem lidt op undervejs.

De smukke grene med glasbær for eksempel. De er fine et par dage med blade på.

Men når der er gået et par dage, bliver bladene slappe og pynter ikke mere. Så klipper man dem bare af og kan nyde de bare grene med de kønne bær. Det samme gælder benved. De friske blomster kan skiftes ud, når de begynder at hænge.

De to miniplanter holder længe, hvis man husker at give dem lidt vand. Skålen er foret med plast, så træet ikke bliver grimt, og det er bare at vande. Græskarrene, som jeg har fået af vores søde nabo – ja, de holder jo lige så længe, som man kan holde ud at se på dem.

Efteråret er fyldt med kønne blade, hyben, kastanjer, græskar, bær og sene blomster, der kan bruges i en efterårsdekoration. Det er bare at samle ind. Og så kan man lige supplere med en miniplante eller to. Jeg har valgt en hvid minilyng og en hvid og grøn bladplante, der kan lyse op i dekorationen.

I eftermiddag, når køerne er hentet (ja, det er i dag, og det er altid ret nervepirrende…), vil jeg gå op og plukke en masse Mariebær i multiflorahækken. De er også langtidsholdbare. Den buket, jeg lavede sidste år til den røde vase over brændeovnen, er så fin som ny endnu.

Jeg vil binde en krans, og så har jeg planer om et lille ‘hybentræ’. Mere om det, når ideerne ryger fra tanken til virkeligheden.

Efteråret er en tid, der får kreativiteten til at blomstre.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: