Kylling og blommer

Kylling marineret i en en krydret blommemarinade og bagt på en bund af blommer og løg. Anderledes og rigtig godt. I det engelske køkken er det helt normalt at blande frugt i det salte køkken (vi har fået and med kirsebær derovre – mums), og det er da også der opskriften har sine rødder.

Vi har prøvet den et par gange, og jeg har tilføjet og trukket fra forskellige engelske opskrifter og er nu kommet frem til en opskrift, vi kan lide her i huset. Her får du den i min udgave.

Til 4-6 kyllingeoverlår skal du bruge en marinade af:
2 store blommer, udstenede og skåret i kvarter
1 tsk korianderfrø
1 tsk fennikelfrø
1 spsk brunt rørsukker
3 spsk æbleeddike
2 spsk olivenolie
1 tsk salt
1 tsk chiliflager

Kom alle ingredienserne til marinaden i en blender eller minihakker og kør det til en flydende ensartet marinade. Læg kyllingestykkerne i et ovnfast fad og hæld marinaden over. Lad dem trække på køl i mindst to og op til 24 timer.

Tænd ovnen på 200 grader, fisk kyllingestykkerne op og læg løg, hvidløgsfed og blommer i fadet. Så meget af hver:
1 løg i både
6 – 8 upillede hvidløgsfed
8 -12 blommer – udstenede og skåret i halve – del portionen i 2 og læg kun halvdelen af blommerne i fadet i første omgang.


Læg kyllingestykkerne tilbage ovenpå løg og blommer og sæt fadet i ovnen i 30 minutter. Tag fadet ud og dryp godt med stegeskyen. Læg resten af blommerne i fadet og drys dem med en spsk brunt rørsukker. Sæt så fadet i ovnen i et kvarters tid mere. Nu er kyllingen mør og gennemstegt, de første blommer er godt bagt sammen med resten, og de sidste blommer giver friskhed og sødme.

Sådan – klar til spisning:

Både kartofler og ris gør sig godt som tilbehør sammen med en sprød salat.

Bruger du blommer fra fryseren, skal du tø dem op først, så det passer med stegetiden. Blommesaften, der løber af blommerne, når de tør op, kan du putte i marinaden.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Kylling og blommer”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: