Historien om monsterplanten Monstera

“Monstera er en slægt på omkring 50 arter af blomstrende planter i arumfamilien Araceae, hjemmehørende i de tropiske egne af Nord- og Sydamerika. Slægten er navngivet fra det latinske ord for “monstrøs” og henviser til de usædvanlige blade med naturlige huller.” Wikipedia

Monsteras fligede blade

I 2019 købte jeg en lille fingerfilodendron, en Monstera, til kontoret. Den stod længe og så ganske tilforladelig ud i sit hjørne på bordet. Så begyndte den pludselig at vise sit monstersind. Den voksede, og den blev for stor til skrivebordet.

Mit gamle kontor med det lille monster i hjørnet

Da vi senere på året fik malet og lavet om i soveværelset derhjemme, købte jeg en krukke til den og flyttede den hjem i soveværelset. Der stod den længe og så ganske tilforladelig ud. Den var blevet større, men ikke monstrøs, og den passede fint der i hjørnet.

Så viste den igen sit monstersind. Den skød nye blade ud til alle sider. Flotte, men enorme blade på meget lange stilke – vandret ud i rummet. Den begyndte også at sætte luftrødder på en halv meters penge. Man kunne knap nok nå ind til lampen for at tænde den.

Der var ikke andet at gøre, end at plante den om i en større potte, hvor der også kunne blive plads til en kraftig mospind, den kunne fæste sine luftrødder til. Det projekt må da kunne holde den beskæftiget en tid?

Monsterplanten, som den ser ud nu.

Jeg har læst, at en monstera kan blive op til 18 meter høj i den tropiske regnskov. Jeg har heldigvis også læst, at man kan klippe skud af og plante dem, så man får nye, små monsterplanter. Det må prøves, når den næste gang bryder ud i et anfald af uhæmmet vækst.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Historien om monsterplanten Monstera”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: