Nu blomstrer Friheden igen

I går var husbonden og jeg inviteret ind til Aarhus – til åbningen af Tivoli Frihedens blomsterfestival. Ligesom sidste år er det et festfyrværkeri af blomstrende ideer.

3 fine og meget forskellige showhaver, Claus Dalbys køkkenhave i krukker, blomsterarrangementer i baljer, kurve, spande, på snore (og i bildæk) og den skønneste allé med enorme blomstrende buer og søjler fra hovedindgangen til liljespringvandet i haven.

Jeg kan slet ikke nå at komme omkring det hele her til morgen – og jeg har slet ikke overblik over de mange billeder, jeg tog. Det kommer nok i løbet af weekenden. Men her er lidt smagsprøver, der meget gerne skulle give dig lyst til en tur i Friheden? Et lille slideshow, der går fra Mrs. Redneck’s drømmehave med blomster i bildæk, over Claus Dalbys smagfulde (:-) ) køkkenhave i krukker, til gode ideer, glædelige gensyn og nye bekendtskaber.

Mere end 80 forskellige installationer og bede. Alle forsynet med QR koder, så man kan læse mere om de enkelte blomster. Læg mærke til, at jeg ikke har vist spor fra showhaverne endnu. Dem tager jeg for sig selv i et andet indlæg – det fortjener de.

Totalindtrykket er pragt, enkelhed, skønhed og humor – og enkelte indslag af mere eller mindre dyb eftertænksomhed. Fra vands stille, kontemplative rislen til klovnekrumspring og festfyrværkeri. Der er noget for enhver smag.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: