Sølvbryllupsfest

I susende vind og med blafrende teltdøre holdt vi vores sølvbryllupsfest i lørdags.

Det var en dejlig dag på trods af stormvejret, og festen varede næsten til den lyse morgen. Jeg vil ikke fortælle op og ned ad stolper og teltpæle, men maden og vinen skal du ikke snydes for. Alt var lokalt fremskaffet. Både mad, vin – og telt.

Maden leverede Lina Damgaard Mad & Vin. Lina har jeg skrevet om flere gange, så en nærmere præsentation er nok ikke nødvendig. Vi fik tapas. Tapas forretter, tapas hovedretter og tapas desserter. Det hele var så smukt anrettet og perfekt tilberedt, og råvarerne var helt i top. Vi havde selv leveret oksemørbraden fra vores egne charolaiser. Her er lidt billeder af den gode mad:

Det var anden gang i 25 år, vi ikke selv stod for at lave maden til vores fester (første og eneste anden gang var til vores bryllup i 1996). Det var rigtig dejligt og en vild luksus at få det hele leveret, pyntet og klar til brug.

Vinene kom fra Italien. Men de var fundet og importeret af Italienske Vine & Delikatesser i Sjelle kun få kilometer herfra, så det regner jeg også som lokalt.

Der er noget særligt ved at få vin fra små vingårde. Familien Franchini dyrker al deres vin på kun 4 hektar, og de laver af gode grunde ikke så mange flasker om året. Men de pusler mere om dem, end man gør på en større vingård. Og vinene var da også rigtig, rigtig gode. Læg mærke til, hvordan flaskerne er nummererede i hånden.

Det vidner om en særlig omhu og om, hvordan hver flaske betyder noget for dem, der avler druerne, laver vinen og sender den ud i verden.

Det store, solide telt havde vi også lejet lokalt. Hos Bisgaard Sørensen Teltudlejning. Der havde vi også lejet borde og stole, som husbonden knoklede med at sætte op, så jeg kunne komme til at dække bord. Vi havde valgt at få vinduer i siden ud mod udsigten. Så skulle der ikke meget mere pynt til – kun blomster og lys på bordene. Borddækning og blomster havde jeg glædet mig til længe.

Da solen var på vej ned,

blev der alligevel køligt i teltet på trods af varmeblæserne, husbonden møjsommeligt havde fået rigget an. De kunne ikke hamle op med naturens mildest talt dårlige lune.

Men ingen tager til fest i telt i Danmark uden at sikre sig med en ekstra trøje, og jeg er sikker på, jeg ikke er den første sølvbrud, der har danset brudevals i en tyk og lun cardigan.

Vi er lidt stolte af vores lokalområde, og det er en glæde, når vi sådan kunne fortælle gæsterne om, hvordan alt til festen var lokalt fremskaffet. Derfor har jeg også sat links til vores lokale leverandører og venner i indlægget. Det er ikke reklame, for det var ikke gratis noget af det. Men skal der være gilde, så lad der være gilde! Og det skulle der.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

14 kommentarer til “Sølvbryllupsfest”

 1. Det lyder som den skønneste dag trods pivende blæst og kulde. Den slags glemmer man med godt selskab, god mad og god vin.
  Selskabet har sikkert været udsøgt, og jeg må sige, at både mad og vin ser helt utroligt lækkert og spændende ud.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Det var i det hele taget en rigtig dejlig dag, og så pyt med stormvejret. Havde det været 30 grader, var vi – og maden – bare smeltet, og selv 1000 isterninger havde ikke kunnet holde drikkevarerne kolde 🙂
   Kh, Karen

   Like

 2. Dejligt i havde en fin fest og ja vejret kan vi jo ikke bestemme over så en trøje har man næsten altid med.

  Like

 3. Trods 1 a Logistik og første klasses arrangement kan man ikke hamle op med naturens luner
  ikke desto trods er jeg 1oo% overbevist om at gæsterne nød det til ug med kryds og bolle med sløjfe.
  Naturens luner fik vi også at mærke til vores Kulsvier festival vindstød af storm styrke krævede et ekstra øje på den store Kulmile doppel bemanding til Milevagten
  men trods alt er jeg overbevist om at det var en mindeværdig Fest i havde
  så pøj pøj med de næste femogtyve år
  æ Hansi

  Like

  1. Tak, Hansi 🙂 Ja, det må da også have været noget besværligt med jeres kulmile i den vind. Men jeg er sikker på, I også havde det både godt og sjovt på jeres kulsvierfestival.

   Like

   1. yep Karen vi havde det sjovt,12oo besøgende,små tyve udstillere med alskens håndværk , trods kort forberedelsestid. Fik tre uger før at vide at vi godt måtte afholde festival med diverse restriktioner ekstra mandskab ,ekstra arbejdstimer mm men vi er klar til at afholde Festival igen 2022

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: