Take-away i Skivholme

Hvor godtfolk er… Skivholme er igen blevet en virksomhed rigere. Lina Damgaard, der tidligere har forpagtet cafeen i kulturhuset Inside i Hammel, har åbnet sin egen mad ud af huset virksomhed lige her i Skivholme.

Nu er der ikke langt til de lækreste retter, hvis man vil forkæles med mad, man ikke selv har lavet – og hvem har ikke lyst til det en gang imellem?

Lina er top professionel. Maden er smuk og veltillavet – og der er altid fokus på sæsonens råvarer. Præcis, som vi godt kan lide det. Når der kommer en ny lokal virksomhed, skal man da støtte den, og vi har prøvet mad fra Lina Damgaard Mad & Vin to gange nu.

Det første, vi bestilte, var stjerneskud. Den slags findes i utallige udgaver, men ingen så flot som her, tror jeg. Selv i emballagen så det fantastisk ud. Så smuk anretning er en kunst, og det ville være den fineste gæstemad til en fredag aften, hvor det både skal være lækkert og let.

To store fiskefileter, røget laks, rejer, dampet torsk med fyld af laksemousse, masser af grønt – og en toplækker, hjemmelavet dressing. De små citronperler på toppen har jeg fortalt om tidligere – her.

Husbonden spiste helt op – jeg havde en fiskefilet tilovers til frokosten næste dag, hvor den stadig smagte frisk og lækker.

Tapas – alt, hvad hjertet kan begære.

Det næste, vi prøvede et par fredage efter, var et tapasbræt. Det var lige før, det var synd at tage hul på det, for det var så smukt anrettet. Fisk, røget dyrekølle, små omeletter med jomfruhummer, små tærter og meget mere… syv slags i alt. Hver lille ret komplet med hjemmelavet pynt og tilbehør som vaniljesyltede tomater (mums!), friske bær, salte mandler og forskellige dressinger. Og til dessert et lille fint glas med den luftigste chokolademousse til hver, også smukt pyntet med bær.

Vinen er fra en lokal vinpusher i Sjelle – det kommer der mere om en dag.

Det er alle de små ting, der gør det til sådan en luksusoplevelse. Selv laver man jo ikke syv slags tapas med forskelligt tilbehør til fredagsnippemaden, vel? Man skulle jo starte onsdag for at være færdig til fredag. Så hvor er jeg glad for, at Lina er kommet til byen. Også fordi jeg så får en næsten-nabo at snakke mad med.

Det er nemt at bestille, man sender bare en sms, og betalingen klares med mobile pay. Det her søde kort lå i kassen sammen med maden. Sådan et kort bliver man vel nok glad af, og så kan det samtidig ikke blive nemmere.

Det næste vi skal prøve er fisketapas – se lige her – ser det ikke godt ud? Mon ikke vi kan finde en anledning – snart?

Man kan også bestille varm-selv retter, månedens menu og andet godt. Når vi alle sammen engang kommer dertil, hvor vi må holde fester igen, kan Lina også levere maden til store arrangementer. Hmmmm, vi har sølvbryllup til sommer…

Til alle læsere her i området – ja i hele Østjylland – vil jeg sige: Prøv det! Det er værd at køre efter. Og til alle jer andre, der bare sidder og bliver sultne, men som bor rigtig langt væk fra Skivholme? Jeg har en aftale med Lina om et mini-interview i næste uge, hvor hun har lovet at dele en af sine opskrifter.

Du kan læse mere på Linas website Lina Damgaard Mad & Vin, og du kan følge med i tilbud og weekendtilbud på Facebook.

Rigtig god lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Take-away i Skivholme”

  1. Det ser virkelig lækkert ud og man skal være lidt god ved sig selv engang imellem 🤗. Vi har også nogle gode steder her, som vi henter fra. Det er nu rart nogle gange ikke at skulle kokkere selv og støtte vore dygtige lokale 😉.

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: