Skilsmisse fra et magasin

For lang, lang tid siden, helt tilbage i 2001 eller 02, kom det første Isabellas. På det tidspunkt var der ikke noget, der lignede det nye blad, og jeg var vildt begejstret. Smukke haver, lækre opskrifter og boligindretning i den skønneste countrystil.

En sofa-session med Isabellas, dengang vi stadig forstod hinanden.

Jeg blev abonnent fra nummer 2 og har været det lige siden. Men nu er det slut. Uovervindelige forskelle, som det hedder i skilsmissejuristeri. Vi har måttet gå hver til sit.

Det var ikke sådan, at krisen opstod på én gang. Nej, den kom dryppende lige så stille, ord for ord igennem flere år. Jeg blev dog ved med at tilgive og håbe, at det ville blive bedre, og at Isabellas igen ville vende tilbage til landstilen og mig. En dag stod jeg med det nye nummer i hånden og indså, at Isabellas ikke var mit Isabellas længere.

Vi talte ikke længere samme sprog. Hvert andet ord var ‘grøn’ eller ‘bæredygtig,’. De gode gamle ‘hvor gærdet er lavest’ tips var erstattet af tips til en ‘grønnere livsstil’, og bladet blev fyldt med ideer til indretning af altaner. Isabellas var flyttet til byen, og var rigtig optaget af de nye veninder.

Der var ikke længere plads til mig i Isabellas univers, og det blev mig, der en dag måtte sige fra og bede om skilsmisse. Nu sidder jeg her – hjemløs i de glittede blades verden.

Heldigvis er der stadig gode blogs (både her og i udlandet), Haveselskabet udgiver stadig Haven, og man kan finde rigtig meget andet godt stof på nettet, når man trænger til at se på madopskrifter eller hvile øjnene på billeder af dejlige haver og hyggelig, landlig indretning.

Men det var nu lidt trist, at det gik, som det gik.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

19 kommentarer til “Skilsmisse fra et magasin”

 1. Altså, jeg vil give dig ret. Det er forudsigeligt og kedsommeligt efterhånden. Jeg køber det dog stadig, da jeg lader det gå videre til damerne i familien.
  Alt har nok en ende. For 50 år siden læste jeg ivrigt alt for damerne og savlede over de fristende klude, de viste.
  Da havde man figuren men ikke pengene til dem. For 20 år siden opgav jeg bladet, for nu havde jeg pengene men ikke figuren..
  God weekend!

  Like

  1. Jeg læste også Alt for Damerne i den alder. Ak ak – det sidste, det kender jeg 🙂 Jeg mindes stadig en kjole fra Nørgaard på Strøget, jeg sukkede efter, men den kostede over 500 kroner, så det blev ved sukkene. Nu ville den ikke have passet hverken her eller der 🙂

   Like

 2. Isabellas på Hesede Hovedgård mellem Haslev og Næstved eksisterer heller ikke mere nu hedder det Veras Verden
  hun havde ellers et årligt Stald/Lade salg hvor man kunne købe hendes ellers pebrede ting til en overkommelig Pris
  Jow, ingenting varer evigt
  god Weekend og Grundlovsdag
  min weekend går med at gøre klar til Kulsvier Fstival 12/13 /6
  æ Hansi

  Like

 3. Vildt men jeg har det nok på samme måde med mange danske magasiner.
  De har nemlig ændret sig…….. det har jeg så måske ikke.
  Synd når de ikke står ved hvem de er men følger trenden.
  Jeg ere stoppet med alle blade på nær haveselskabets blad.
  I næste uge skal jeg med dem til de første åbne haver i år.

  Sov godt
  Klem

  Charlotte

  Like

  1. Jeg læser også Haven – de andre er blevet for aktivistisk grønne. Det er trenden, men vi er altså mange, der ikke orker løftede pegefingre 🙂 Du må have nogle dejlige haveture – lad os håbe, vejret holder, for det kan da ikke være skønnere.
   Knus, Karen

   Like

 4. Jeg abonnerede fra nr. 1 – men ægteskabet ophørte for nogle år siden, og selvom forsiden kan friste, når bladet står på hylden i SuperBrugsen, ved jeg efterhånden af erfaring, at indholdet ikke frister tilsvarende. Men et by-have- og livsstilsmagasin har sikkert også sin berettigelse.

  Like

  1. Det er nemlig rigtigt. Forsiden er altid så flot, og så bliver man temmelig skuffet over indholdet. Jeg er sikker på, at sådan et blad har sin berettigelse – de skiftede bare målgruppe lidt efter lidt, og jeg blev ved med at håbe 🙂

   Like

 5. Herlig fortællestil, men selvfølgelig en trist fortælling.
  Det er vist en trend – jeg har dog aldrig abonneret på bladet, men af og til købt det og lånt på biblioteket.
  Det kan du jo også gøre, hvis du skulle få “abstinenser” 🙂

  Like

 6. Det er rigtigt ØV når den slags sker. Det er vist lidt en generel bevægelse i bladene fra pralktiske fif og ideer til mere teori og ideolgi. Jeg har i hvert fald set den samme tendens mange steder. Det eneste haveblad, jeg læser, er Praktisk Økologis medlemsblad, og de er ved at vende tilbage til det praktiske … som navnet jo byder dem 😉

  Like

  1. Du har ret. Jeg læste lige en artikel om netop den bevægelse mod ideologi og politik i bladverdenen i går aftes. Blandt andet Vi Unge har opfordret deres læsere til at støtte palæstinenserne økonomisk. Rystende.

   Like

 7. Jeg er ret enig med dig. Synes bladene er meget hurtigt set igennem. Var det ikke Isabella Smith som startede med at udgive dem? Hun havde også en webshop, hvor man kunne finde godt køkkengrej, jeg har nogle ting, som har mange år på bagen og som flittigt bliver brugt. Men den webshop eksistere ikke mere, synes ellers hun var god til finde de gode ting. Men så er det jo godt man kan følge din blog. Du er virkelig god til det med ord – informativt og med et smil – og så har du nogle dejlige opskrifter og dig som man får lyst til at prøve 😊.

  Like

  1. Du siger så mange søde ting, Birgit. Tak! Jo, det var Isabella Smith, der i den grad har været en foregangskvinde. Vi har mange ting fra hendes webshop, som vi stadig bruger. Og dengang hun var involveret i bladet, var det virkelig godt. Siden er det faktisk gået lidt ned ad bakke.

   Like

 8. Jeg må indrømme jeg syntes bladene er blevet for ens har også læst dem. Ikke så spænende mere og ikke meget nyt i dem, syntes jeg.

  Like

  1. Det har du ret i. Det har prøvet at lave om på det i det nyeste nummer, men jeg synes ikke, det har hjulpet. Ved en hurtig gennemgang så jeg grøn og biodiversitet en 10 gange, og hvis jeg vil høre om det, kan jeg bare læse avis.

   Like

  1. Hej Sanne,
   Gerne. Hvis du ser i højre margen her, er der links til en række blogs, jeg selv læser. Det er langt fra alle, der er med, og det må jeg snart have opdateret. Og så må jeg lave lidt research på de bedste udenlandske, jeg selv læser af og til. Det kommer der et indlæg om en af dagene.
   vh/Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: