Farvel og på gensyn du liflige maj 2021

Så er det igen på tide at sige ‘Farvel og På Gensyn’ til maj. Denne gang med lidt mindre nostalgiske følelser, for maj har altså ikke artet sig helt, som maj bør gøre det. I hvert fald ikke før nu, hvor den nærmest ligner juni.

Nu giver vi maj et år til at komme på bedre tanker og ser frem til juni. Den danske skærsommer banker på, det dufter lysegrønt af græs, og det summer af sol over engen.

I dag fylder min mor 90 – det blev fejret i går. For nogle år siden satte jeg billeder til en af vores fælles yndlingssange: Når egene knoppes. Og i dag, den allersidste dag i maj, synes jeg, det er tid til at gentage den sang og de billeder som en ekstra fødselsdagssang – en sang, der så præcist beskriver, hvordan det ser ud og fornemmes lige her og lige nu.

Når egene knoppes,
og granerne duppes,
 

Billede3

 og skræpperne kanter den støvede vej.

Billede4

 Når frøen fortæller,

Billede3

 mens guldregnen hælder

Billede2

 sig over syrenen i hviskende leg,

Billede1

 da dages, da kommer
den danske skærsommer,
farvel og på gensyn, du liflige maj!

God mandag – den allersidste dag i maj.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Farvel og på gensyn du liflige maj 2021”

  1. Dejlig afsked med en knap så dejlig måned, men vi har nu alligevel nydt det,som pensionist kan man jo gøre som man nu synesjegnyder i hvert fald din blog.god sommer og tillykke med sølvet vi er godt på vej til diamanterne kh Laura.

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: