Røget ørred med tomat/kapers salsa

En lille og hurtig opskrift til pinselørdag. En opskrift på en lækker salsa med krydderurter, kapers og tomater, der egner sig rigtig godt til røget fisk. For eksempel til sådan en pakke røget ørred, man så tit køber i supermarkedet, når det skal være lidt lækkert.

Til salsaen skal du bruge:
2 store tomater eller 10 cherrytomater, gerne i blandede farver
1 spsk hakket rødløg
1 spsk hakket purløg
1 spsk hakket persille
1 spsk kapers
1 spsk æbleeddike
Salt og friskkværnet peber

Skær tomaterne i tern, hak løget og krydderurterne og bland det med de øvrige ingredienser. Smag til med salt og giv det hele et generøst skud friskkværnet peber.

Nemt ikke? Man skal bare lige tænke på det først.

Jeg anrettede ørreden på et lille fad med salatblade og lidt kogte kartofler i tern (rester fra dagen før), lagde ørredfileter i stykker oven på og toppede med lidt af salsaen – bare for det kunstneriske indtryk… Resten af salsaen blev serveret til.

Udvalget i supermarkeder er det samme og det samme og det samme. Af og til kommer der ‘spotvarer’, der er anderledes, men ellers er det de samme ting igen og igen. Det kræver lidt opfindsomhed til tilbehøret.

Røget ørred er ikke det dyreste i køledisken, så det køber vi ret tit. Ofte ender det med røget ørred med røræg. Det ved man jo, smager godt, og det er hurtigt og nemt at lave – og godt og mættende på en kold dag. Man kan også lave det lækre ørredpålæg med rødløg og flødeost. Det er rigtig godt til en rugbrødsmad, og det er også hurtigt rørt sammen.

Og nu i den lyse tid, hvor lettere og friskere mad med nyt og grønt virker så tillokkende, er salsaen her et godt bud. Friskhed, sprødhed, skarphed og syre.

God pinselørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: