Nem og lækker estragonsovs

Man har brug for at have et par opskrifter på en nem og god sovs, man kan lave uden egentlig at have ‘noget at lave sovs af’. Til en god bøf, til sprøde kyllingeschnitzler eller…

Sådan en kommer her: en blød og cremet estragonsovs.

Til sovsen skal du bruge:
2,5 dl bouillon
1 dl fløde
2-3 spsk hakkede estragonblade
1 -2 tsk estragoneddike
1 tsk sennep med hele sennepskorn
Evt. en smule Maizena til at jævne sovsen med

Bring bouillonen i kog og tilsæt fløden. Lad det koge lidt ind. Jævn eventuelt lidt med lidt Maizena udrørt i koldt vand. Men pas på, sovsen ikke bliver for tyk.

Tilsæt sennep, eddike og hakket estragon og smag til med salt og peber. Nu må sovsen ikke koge længere. Det kan gøre sennepen bitter. Bare lad sovsen varme helt igennem og fjern den fra blusset, før den koger.

Se – det var det. Uhyre enkelt ikke? Og tro mig – det smager af meget og rigtig, rigtig godt, selvom det er så simpelt at lave.

Estragon kan vokse i haven, men det er en af de sartere krydderurter, der absolut ikke kan lide hård frost – eller for meget væde – eller tørke. Jeg betragter den lidt som enårig, men bor du et mildt sted, kan du få den til at komme igen. Min estragonplante står i drivhuset.

På Havenyt.dk kan du læse mere om esdragon i haven. Fotoet er lånt derfra, og det er taget af Karna Maj

Og mere om sovseopskrifter: Jeg har oprettet en ny kategori under Opskrifter, der hedder Sovsen – prikken over i’et. Der kan du finde flere slags sovse – både de nemme og de mere besværlige. Jeg har kun taget de opskrifter med, hvor sovsen laves uafhængigt af selve retten. Gryderetter og retter, hvor sovsen er baseret på stegeskyen kan du finde under retterne. Brug søgefeltet og gå på opdagelse i de mange, mange opskrifter.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Nem og lækker estragonsovs”

  1. så kommer det store ethundredetusind krone spørgsmål bruger du fransk eller eller russisk esdragon der skal efter sigende være kæmpe forskel

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: