Nem og lækker esdragonsovs

Man har brug for at have et par opskrifter på en nem og god sovs, man kan lave uden egentlig at have ‘noget at lave sovs af’. Til en god bøf, til sprøde kyllingeschnitzler eller…

Sådan en kommer her: en blød og cremet esdragonsovs.

Til sovsen skal du bruge:
2,5 dl bouillon
1 dl fløde
2-3 spsk hakkede esdragonblade
1 -2 tsk esdragoneddike
1 tsk sennep med hele sennepskorn
Evt. en smule Maizena til at jævne sovsen med

Bring bouillonen i kog og tilsæt fløden. Lad det koge lidt ind. Jævn eventuelt lidt med lidt Maizena udrørt i koldt vand. Men pas på, sovsen ikke bliver for tyk.

Tilsæt sennep, esdragoneddike og hakket esdragon og smag til med salt og peber. Nu må sovsen ikke koge længere. Det kan gøre sennepen bitter. Bare lad sovsen varme helt igennem og fjern den fra blusset, før den koger.

Se – det var det. Uhyre enkelt ikke? Og tro mig – det smager af meget og rigtig, rigtig godt, selvom det er så simpelt at lave.

Esdragon kan vokse i haven, men det er en af de sartere krydderurter, der absolut ikke kan lide hård frost – eller for meget væde – eller tørke. Jeg betragter den lidt som enårig, men bor du et mildt sted, kan du få den til at komme igen. Min esdragonplante står i drivhuset.

På Havenyt.dk kan du læse mere om esdragon i haven. Fotoet er lånt derfra, og det er taget af Karna Maj

Og mere om sovseopskrifter: Jeg har oprettet en ny kategori under Opskrifter, der hedder Sovsen – prikken over i’et. Der kan du finde flere slags sovse – både de nemme og de mere besværlige. Jeg har kun taget de opskrifter med, hvor sovsen laves uafhængigt af selve retten. Gryderetter og retter, hvor sovsen er baseret på stegeskyen kan du finde under retterne. Brug søgefeltet og gå på opdagelse i de mange, mange opskrifter.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.