Dunede, lyserøde gæslinger

For et par uger siden så jeg grene med lyserøde gæslinger i en blomsterbutik. Jeg tænkte, at de da måtte være kunstige?

Pilen med de lyserøde gæslinger – Mount Aso hedder den.

Det er de ikke. De findes virkelig. Og nu findes der også en hos os.

Det var Claus Dalby, der viste den på Facebook for et par dage siden. Han var også så listig at fortælle, at de kunne fås i Bilka til en fornuftig pris. Og tilfældigvis skulle jeg i Bilka i går, så… tja. Den sprang op i indkøbsvognen med et koket, lyserødt fnis. Jeg har ladet mig fortælle, det er derfor, forår hedder ‘spring’ på engelsk? Planterne springer op i vogne og kurve for at komme med hjem?

Den er rigtig køn. Dunede gæslinger er altid så dejligt et forårstegn, og de lyserøde, dunede gæslinger er da uimodståelige.

I tankerne er der allerede gået flere år, og den står med en tyk, dunet krone. Når den først kommer i jorden, skal den nok vokse til. Og i jorden skal den, for potten er én stor rodklump. De rødder trænger til mere plads.

Men lige nu får den lov at stå i en krukke foran drivhuset, hvor vi ser den, hver gang vi går ud og ind.

Ups – billedet af drivhuset viser, at jeg ikke blev helt færdig med oprydningen derinde i går. Men jeg nåede da så langt som til at få givet Frk. Krukke en ny frisure.

Hun kunne godt se lidt gladere ud nu, for hun har brokket sig over coronahår i måneder – den krukke.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Dunede, lyserøde gæslinger”

  1. Det er helt sikkert derfor, forår hedder spring 😀
    Den er yndig, den lyserøde pil. Det er lige før, jeg kan finde plads til en i forhaven.

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: