Indendørs forårshave – version 2.0

I de sidste tre uger har der stået en lille forårshave på vores sofabord. Den har jeg vist billeder af før. Nu var de lyse perlehyacinter og de lilla krokus færdige, og skålen blev tømt og fyldt igen.

Denne gang med iris,

krokus, vibeæg og endnu en campanula – en klokkeblomst med de fineste farveskift i hver blomst.

Det er let at skifte dem ud, for de står stadig i deres små potter. Alle planterne kan sættes i haven bagefter. Det kan jeg godt lide. Det er nyttigt genbrug og glædelige gensyn på vej, og man kan altid knibe lidt flere forårsløg og forårsblomster ind et sted derude.

Planterne fra den første mini-forårshave

står nu i drivhuset og vænner sig til det delvise udendørsliv. Om et par uger bliver de nuslet og plantet ud i jorden. De måneskinsgule primula skal stå i skovhaven, hvor de gule og hvide farver dominerer igennem hele havesæsonen.

Det hygger med sådan et lille kulørt forårsbed inde i stuen, for der er virkelig ikke meget knald på farverne udenfor. Efter den hårde frost er selv græsset på marken blevet gråbrunt. Men bare rolig – farverne er på vej. Under jordoverfladen kribler og krabler det, og snart…

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Indendørs forårshave – version 2.0”

 1. Her har jeg også små haver af forårsbebuder. Skønt navn du anvender Karen. Det stjæler jeg. Forårshaver.
  Det hele bliver så lyst lige nu. Trods sneen er væk. Men lyset er så skønt.
  Når det rammer ind og strålerne kæler for blomsterne på bordet. Så bliver jeg så glad. Elsker foråret er på vej🤍🤍🤍🤍

  Skøn søndag til jer

  Like

  1. Stjæl du bare 🙂 For sådan en skål er jo faktisk en lille have, ikke?
   Lige nu stråler solen ind på mit arbejdsbord på førstesalen, mens en iskold vind blæser derude. Det er typisk martsvejr – og det er skønt. For det går den rigtige vej.
   Dejlig søndag til jer også – knus, Karen

   Like

 2. Sikke et skønt syn! Jeg kører samme genbrugsprincip – og ja, der er altid plads til flere forårsløg i haven.

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: