Tågebanker og sol på en tirsdag

Rimtågen har bølget ind over bakkerne hele dagen. Skiftevis har den lagt sig på blade og grene og er blevet fordrevet igen af solen, når dens stråler har gennembrudt bankerne. Temperaturen har ligget på lige en enkelt frostgrad. Vintervejr. Smukt vintervejr.

Det skiftende udsyn har været flot at se på her fra hjemmekontoret, og selvom jeg har haft jævnt travlt, har der også været tid til bare at kigge. Se på tågen, se på de bare træer og på fuglene, der flyver i fast rutefart til og fra foderpladserne.

Vi skal jo også fodres med jævne mellemrum, og jeg havde ikke været ude og købe ind siden torsdag. Så jeg tog på en lille coronaudflugt til Rema i Sabro.

På vejen hjem med indkøbsposerne fyldt med så spændende ting som køkkenruller, kartofler, en dunk rødvin til os og små søde peberfrugter til hundene (vi lever vildt herude på landet), kørte jeg op over Borum Eshøj. Bare for at se, om man deroppe i højderne kom op over tågen og kunne se ned på bankerne.

Og bare for at komme lidt videre omkring. En lille omvej og nye udsigter trænger man til for tiden.

Parkeringspladsen var tom bortset fra mig og den trofaste gamle Suzuki. I dag dækkede tågen højene, og det hele så spøgelsesagtigt og mystisk ud. Jernalderhusene, der ligger lige ud til vejen, var omgivet af tåge og rim.

Men ovenover tågebankerne var himlen klar og blå. Sol til den ene side og måne til den anden.

Og jeg var noget så glad for at have kørt den lille omvej. For nu mørkner det, udsigten går i hi til i morgen, det er tid til at slukke computeren og lukke for dagens arbejde og gå ned i stuen, hvor brændeovnen buldrer.

En helt almindelig hverdag i coronanedlukningen – men slet ikke så skidt endda.

God tirsdag aften.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Tågebanker og sol på en tirsdag”

  1. Det var så smukt – ikke mindst oppe på Borum Eshøj. Nej da – ikke chili til hundene. Men de små søde peberfrugter er de vilde med. Det var vores kat også. De er jo både søde, sprøde og saftige. Hver dag, når de har fået deres aftensmad, skærer jeg en af de små ‘madpakke-peberfrugter’ i fire stykker, og så får de dem til dessert. Glemmer jeg at komme ud i køkkenet og gøre det, henter de mig 😀
   Kh, Karen

   Like

   1. Ok – peberfrugt, men det er da godt nok skørt. Hvordan har du dog fundet på det?
    Jeg havde engang en hund, der elskede at plukke grønne stikkelsbær. Hun tog dem lige så forsigtigt uden at stikke snuden på tornene.

    Like

   2. Vores første kat, Optimis, plagede altid om godbidder, når jeg lavede mad, og en dag smed jeg en stump peberfrugt ned til hende med et ‘det er bare peberfrugt, din tiggeprinsesse’. Hun gnaskede den i sig med stort velbehag. Siden har det været yndlingsgodbid til dyrene i huset, og de er vilde med det 🙂
    Maggie spiser også stikkelsbær, men Rosie foretrækker hindbærrene 🙂

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: