Taco tubs med marineret kylling, to dips og frisk salsa

Sprøde taco tubs, sprød salat, marineret og stegt kyllingebryst, Colorado Kates friske majssalsa, en mild guacamole og en hot, hot chipotle dressing.

I fredags fik vi mad som i det sydlige Californien. Frisk, krydret og farverig mad i den grå vinter.

Det tager lidt tid at lave – man skal i hvert fald i gang i god tid – men det er på ingen måde kompliceret. Til gengæld er det både festligt og godt. Opskriften er en generøs portion til fire personer.

Start med at marinere kyllingestykkerne. Jeg brugte fire hele stykker kyllingebryst. Marinaden består af:
Saft fra 2 lime
4 spsk olivenolie
1 tsk chiliflager
2 tsk oregano
1 tsk brun farin
2 fed presset hvidløg

Bland det hele, læg kyllingestykkerne i og lad dem marinere køligt. De skal have mindst to timer, men gerne længere.

Lav resten klar, mens kyllingen marinerer. Det kan alt sammen laves færdigt i god tid, så du bare skal varme tacoerne og stege kyllingen til sidst.

Chipotle dip, guacamole og frisk majssalsa

Til den stærke chipotledip skal du bruge:
1 dl cremefraiche
2 chipotle chili i adobesauce (kan være svær at finde, men kan købes på nettet)
Saft fra 1 lime
Et drys salt
1 dl mayo – jeg bruger Hellmanns

Blend cremefraiche med chipotle i adobe, limesaft og salt. Rør mayo’en i til sidst og stil det køligt, til det skal bruges.

Kan du ikke skaffe chipotle i adobe, så erstat det med røget chili og lidt ketchup. Det er ikke det samme, men det går an.

Til guacamolen, der skal være mild som kontrast til den stærke chipotle dip, skal du bruge:
2 modne avocadoer
Saft fra 1 lime
1 lille grøn chili
Salt og en god håndfuld frisk koriander

Blend avocado med lime, chili, salt og koriander. Blend den ikke helt til fløjl. Der må gerne være lidt struktur. Stil også guacamolen køligt, til den skal bruges.

Og til sidst: Opskriften på Colorado Kates majssalsa.

Når det er spisetid, skal du bare dække bordet, skære lidt salat til bund, varme tacoerne og stege kyllingen. Start med at varme en pande op. Den skal være godt varm. Fisk så kyllingestykkerne op fra marinaden og lad dem brune grundigt på alle sider. Hæld marinaden over på panden til kyllingestykkerne, skru lidt ned for blusset og lad dem stege færdigt. Vend dem et par gange. Tag dem af panden og skær dem i tynde skiver.

Nu foregår resten ved bordet.

Læg lidt salat i bunden, top op med kylling, salsa og de to slags dip. Frisk, køligt, hot og varmt – alt sammen i hver eneste bid.

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: