Julepynt bag glas

Den store glasvase trængte til ny pynt. Jeg erkender det. Jeg havde druknet de små, fyldte julestjerner, der stod i den. Skam få mig. Nu har vasen fået en lille dekoration som fyld i stedet for.

Dekorationen er lavet udenfor vasen i første omgang. Først et lille stykke våd oasis, så grønt til at skjule oasisbunden og til at gå lidt opad i vasen og så et par kugler og kogler. Derefter er dekorationen lempet ned i vasen – åbningen er smallere end bunden, så det er med forsigtig hånd… Til sidst er der lagt et par lærkekogler, og det var det. Fra vase med visne blomster til en lille fortryllet juleskov på 10 minutter.

Jeg holder rigtig meget af pynt bag glas. Det bliver en lille isoleret og flytbar verden derinde i vasen – en verden, der taler til fantasien.

Derfor blev jeg også så glad, da jeg i formiddags var en tur i Silkeborg for at købe de sidste julegaver. For se, hvad de har på torvet i Silkeborg:

Kupler med fortryllede eventyrskove med sne og lys og alle skovens dyr. De var så fine at gå rundt om og kigge ind i.

Derhjemme kan man nøjes med mindre. En vase, en bowle eller et stort sylteglas. Der kan der også hurtigt blive plads til en lille fortryllet verden fjernt fra verdens vrimmel.

God søndag – den fjerde i advent.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Julepynt bag glas”

 1. Wauw! Rigtig fin måde at udnytte glasvasen på. Jeg bruger tit glasbowler til glaskugler og små lyskæder her i december.

  Og sikke nogle imponerende glaskupler i Silkeborg :-O

  Rigtig glædelig jul 🙂

  Like

  1. Silkeborg er i det hele taget i gang med at gøre deres strøg rigtig lækkert med grønne øer – der har været kreative folk på.
   Det er så hyggeligt med de små lyskæder – og nu brænder de jo rigtig længe på et batteri i forhold til for nogle år siden… De er go’e de led-lys.
   Rigtig glædelig jul til dig også 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: