Corona på julelisten

Så er den sidste indkøbsseddel før jul skrevet, julemaden er taget op af fryseren, og om lidt er der afgang til det eneste nye punkt på julelisten: En coronatest.

Sidste års juletræ – dette års træ kommer først ind i morgen.

Før vi skal være sammen med andre i julen, vil vi lige have vished for, at vi ikke slæber rundt på en ekstra julegave, vi ikke har opdaget. Jeg håber, det er et punkt, der kan stryges fra julelisten igen til næste år.

Heldigvis har de da opfundet lyntest, så man ikke skal vente på resultatet. På vej hjem fra test – for jeg er nu ret sikker på, jeg ikke har noget corona med i baglommen – vil jeg købe det sidste ind, og så er der en online-julefrokost med kollegerne i eftermiddag. Åh, alt det online halløj. Det er vel bedre end ingenting, men det er altså også lige til at blive corona-paranoid af. Det hele går op i afstand, mundsprit og håndbind, og man følger nyhederne nervøst for at vide, hvad man nu ikke må.

Heldigvis kan man gå ud og få ro i sindet og få afledt opmærksomheden fra alt det med smittetal og restriktioner. December er mild i år.

Det er også den mørkeste december i 35 år… men alligevel december og en smuk baggrund for de mange julelys. For er det ikke, som om der er endnu flere julelys derude i år? Det er da dejligt – og nok også en følge af, at man ikke må føjte så meget. Når vi skal være hjemme mest muligt, skal der også hygges mest muligt derhjemme. En glimrende filosofi – vi lader os ikke kue, vel?

God, hyggelig tirsdag – her 2 dage før jul.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: