Vild gulerod langs vejene

Når man kører ad landevejene her i begyndelsen af august, kan det være svært at holde øjnene på vejen. Vejkanterne er fyldt med blomstrende vild gulerod, daucus carota.

På tynde, stive stilke, der sagtens kan holde til blæsten, står de hvide blomsterskærme og nikker. Det er et smukt, smukt syn.

Når blomsterne er ved at være færdige, folder de sig op og laver de mest dekorative frøstande, der holder på frøene, mens de modnes.

Jeg holder altid et sted og plukker. På en lille vej, hvor man ikke er til gene for trafikken ved at holde ind i vejsiden. De skal bruges buketter og til kranse.

Både de udsprungne blomster og de fine frøstande kan bruges. Her sammen med umodne hyben. Jeg synes selv, at kransen siger ‘sensommer på vej’. Men den siger det på en smuk måde.

I vores egen have har vi en tam og dermed lidt fornemmere version af den vilde gulerod. Det er den røde daucus carota Dara. Bortset fra farven opfører den sig helt som den vilde med foldede frøstande.

I haven er den smuk, og den holder længe i buketter. Vild gulerod er skøn både i den ægte vilde og den lidt mere tamme version.

God søndag.

 

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Vild gulerod langs vejene”

  1. Jeg har inviteret den ind i min have, det kan den lide, og jeg synes, de er flotte. De sår sig lystigt, de første år gik det lidt trægt, men nu er det fint.

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: