Morgenfrost

Morgenfrost. Luften flimrer over skorstenen ved pillefyret i den gamle stald,

og den lave sol får træerne i hegnet til at kaste lange skygger ud i engen, hvor der stadig ligger rim.

Luften er frisk og river i næsen. Jorden er hård under fødderne. Hundene danser af livsoverskud og snuser til de nye, frosne dufte i græsset.

Sådan en sjælden, lys og dejlig morgen er lige det, vi alle sammen trænger til.

Og så skriver de i avisen i dag, at længslen efter at bo på landet kun er nostalgi. Nope. Det er her, det sner. Det er her, det sker. Alt det dejlige.

Der skrives meget om flugten fra land til by, men ved du hvad? Vores nabolandsby, Herskind, har haft en befolkningstilvækst på 30% i løbet af de sidste få år. Og lignende tal ser man andre steder. Det passer altså ikke, at alle vil bo i byerne. Det er bare noget, de håber, fordi de har bygget så mange lejligheder i så mange etager derinde. Ghettoer in spe.

Det er her, det sker. Og det er her, der er dejligt at være. Især når solen skinner.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

12 kommentarer til “Morgenfrost”

 1. Det er min fornemmelse, at den gængse indstilling i Danmark er, at det er ret utjekket at bo på landet. Når jeg ser på blogs og Instagram, virker det som om, man i de andre skandinaviske lande har højere status, når man bor på landet. Men det er bare mine fornemmelser. Jeg kan sagtens tage fejl. Under alle omstændigheder kan jeg se fordele ved både land og by. Jeg har ikke fortrudt mine år i byen, og nu nyder jeg landet. – Hvadenten solen skinner eller ej 🙂
  Kh Nana

  Like

  1. Det er nok mange år siden, du har boet på den måde, som jeg forbinder med ‘byen’. Altså lag på lag i tårnhøje, anonyme boligblokke. De bygger helt vildt af den slags inde i Aarhus lige nu, og det løber mig koldt ned ad ryggen, når jeg tænker på at bo sådan et sted.
   Det er rigtig mange år siden, jeg sidst boede i en lejlighed, og der havde vi et håbefuldt rockband, der fremlejede nabolejligheden. Rædsel 😀
   Kh, Karen

   Like

   1. Jeg har aldrig boet i en anonym, tårnhøj boligblok, men de gange, jeg har boet i lejlighed, har jeg haft gode naboer (og ingen rockorkestre i blandt) 🙂 Jeg kan godt forestille mig steder i byen, hvor jeg ikke ville trives, men jeg kan også sagtens tænke på boliger på landet, som jeg ville mistrives i. Men jeg ER glad for landlivet, og jeg forstår godt, hvad du mener 🙂

    Like

 2. For efterhånden mange år siden havde vi besøg af en mand fra kommunen , som skulle beslutte om vores børn var berettiget til at få transport til skole (vejen har status af trafik farlig) Og så er det at han pludselig siger: hvad i alverden får da folk til at bo så langt ude…… åh, jo ser du…hvis vi valgte at have landbrug med grise inde midt i byen, det var nok ikke så smart… Vi har grinet af den samtale mange gange siden.

  Like

 3. Vi flyttede til Ebeltoft fra Holte og har ikke fortrudt et sekund. Her sker så meget, som de ikke kan forestille sig inde i byerne. Kunstudstillinger, havnefest for slet ikke at tale om vores gamle Maltfabrik, der er blevet kulturmekka med international bevågenhed, osv osv. Kom bare an derinde 🙂
  Kh Lisbeth

  Like

 4. Hej Karen. Der er så dejligt derude på landet og uanset vejret, så er der dejligere end i byen. Og når solen så skinner på en frostklar dag, så bliver det vist ikke meget bedre på denne årstid. Jeg nød dine dejlige billeder. Ønsker dig en rigtig dejlig dag.

  Like

  1. Tak, Inge 🙂 Ja, man burde virkelig ikke sidde inde på et kontor, når solen endelig er der – men der skal jo tjenes til hundemaden. Snart er det nu tid til at vende næsen ud af byen, og det bliver godt.

   Like

 5. Yep der er så smukt på landet jeg fortrød aldrig min flytning til Sydsælland fra stor København
  Og ja lidt overraskende var det at opdage at Glarmesteren havde været ude og lægge et tyndt lag Glas på pytterne

  Like

  1. Åh Hansi, hvor ville det være synd for dig, hvis du skulle leve midt i en storby, med al den fantasi, der presser sig på. Jeg vil ringe til tvillingebørnebørnene i USA, når de får fri fra skole, og fortælle dem om eventyret, jeg læste i dag . Det er lige noget for børn – og vi andre – der blev vækket i tide. Solen og Hansi har reddet min dag!

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: