Næsten som at få et nyt køkken

Et helt nyt køkken er det slet, slet ikke. Men en tur i IKEA og to nye reoler med låger har gjort en kæmpe forskel.

Reolen og køkkenvognen i hjørnet er skiftet ud. Det giver mere opbevaringsplads, og lågerne giver visuel ro – og forhindrer Maggie i at spise kogebøger, når hun er alene og keder sig.

Kogebøgerne putter sig nemlig trygt bag lågerne nu.

Det skal så siges, at Maggie ikke er en hvalp, der ødelægger meget. Det er kun sket et par gange, at noget er blevet gnavet i stykker. Men det var altså en af mine gamle og gode kogebøger, det gik ud over den ene gang. Siden har kogebøgerne ligget inde i stuen i en stak under et bord, mens vi tænkte over alternative løsninger.

Jeg bør nok takke Maggie for at have inspireret til det nye arrangement.

Drømmen var egentlig et hus med et kæmpestort køkken. Et køkken med brændeovn og et par dybe lænestole i den ene ende, og et stort, solidt bord med plads til bageplader og kreative sysler i den anden. Vinduer langs hele den ene side og ingen overskabe. Lys og luft, masser af grønne planter og plads til hunde og katte.

Drømme er drømme, og vores køkken er – ligesom huset – ikke voldsomt stort. Det stiller større krav til oprydning og til kreative opbevaringsløsninger. For der skal stadig være plads til dyr og mennesker, bageplader, aviser, pynt og grønne planter.

Nu er der også kommet mere lys og luft. For køkkenet er blevet meget større i weekenden.

Vil du se, hvordan det så ud før? Det kan du se her. Det var ikke grimt – men det her er meget pænere, synes jeg.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

12 kommentarer til “Næsten som at få et nyt køkken”

 1. Hej Karen. Det ser rigtig godt ud og mere harmonisk til resten af rummet. Det var ikke så meget det jeg vil kommentere på – men synes jo billedet af Maggie der stadig prøver at møve sig ind på sin elskede vinduesplads men nu nærmest sidde op, hvor der det bare rørende og sikke et sødt og mildt udtryk hun har, og TILLYKKE med det “nye køkken”. kh Bodil

  Like

  1. Hun er en lille skat, hende Maggie. Så sød og blid – og alligevel hvalpefræk. Hun fatter ikke rigtigt, hvorfor hun ikke kan ligge i den smalle vindueskarm længere – for et par måneder siden kunne hun jo sove der. Så hun skruer sig ind 🙂
   Kh, Karen

   Like

 2. Ej, hvor er det super pænt! At det så også er praktisk, gør jo ikke noget 🙂 Jeg har også altid drømt om brændeovn i køkkenet. Og om sofa. Nu har vi faktisk fået en sofa, men der har hele tiden været noget med den sofa … og nu ved jeg hvad det er: Den skulle have været to lænestole, for der kan man bedre sidde to og tale sammen, fordi man kan se hinanden. Nå, men så kan jeg drømme videre 🙂 Jeres nye reolarrangement er i hvert fald totalt vellykket!
  Du må hilse mand og hunde,
  kh Nana

  Like

  1. Man kan altid drømme videre 🙂 To dybe lænestole – gerne med fodskammel, og ikke så nye, at man skal sidde pænt i dem. Men den tur i IKEA var en god investering – og det blev kun 1500 i alt…
   Hilser tilbage fra mand og hunde 🙂
   Kh, Karen

   Liked by 1 person

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: