Slut med ferie for denne gang

Hvorfor bliver man altid lidt forstemt, når ferien er slut?

Det er den i dag, og jeg er nærmest på vej i halvpanik, fordi jeg slet ikke kan se, hvordan jeg skal nå det hele, når jeg også skal på arbejde. Og det er jo totalt tåbeligt.

For det går jo altid – og jeg kan faktisk godt lide mit arbejde. Derudover har jeg gået på arbejde hver dag, siden jeg var ganske ung, og jeg er ikke død af det endnu.

Nej – det er ikke det at gå på arbejde, der gør det trist, når ferien er slut. Det er det, at det usædvanlige er slut i denne omgang.

Det er det, at man ikke selv kan disponere sin tid – selv bestemme, om man vil tage et hvil i skyggen…

og at dagene helt frem til juleferien vil ligge i faste rammer uden de store muligheder for udsving. Det virker lidt tungt lige nu.

I løbet af nogle dage er man alligevel inde i rytmen igen, og man tænker ikke videre over det. Dagene går, vi går med, og der sker da masser af både dejlige og spændende ting i hverdagen.

Men det var nu dejligt at holde ferie…

God mandag – måske også din første efter ferien?

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Slut med ferie for denne gang”

 1. Jeg har set flere og flere af kollegerne gå på ferie -og nu også komme tilbage. Selv har jeg to ugers uafbrudt arbejde tilbage , inden jeg selv kan holde pause. Lige nu føles det som en evighed og som at jeg ikke kommer til at holde den.
  Men: Det bliver mit arbejdslivs sidste sommerferie. Pension ved årets udgang 🙂
  Det føles rigtig mærkeligt

  Like

  1. Det kan jeg godt forstå føles mærkeligt. Efter så mange år – men lidt fedt er det vel også? Tid til interesser både gamle og nye, tid til at sove til klokken syv, hvis du har lyst, tid til at læse avis over morgenkaffen, en god roman en regnfuld formiddag – jo, der er meget godt ved at blive pensionist, selvom det er sært, at man ikke længere er med i klubben af trækdyr 🙂
   Knus, Karen

   Like

 2. Joeøh jeg forstår dig. Jeg hænger stadig over morgenkaffen. Det er en dejlig sommermorgen.
  Men jeg husker godt vemodet og en øvfølelse, og at der var SÅ langt til næste ferie.
  Ha’ nu en god mandag med dejlige kolleger. Det har altså osse sin charme. Og de har savnet dig 🙂 det er heller ikke så ringe.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Nej, selvfølgelig er det ikke så ringe. Det er helt normalt – men panikfølelsen rammer hver gang: Hvordan skal jeg dog nå det hele, når jeg også skal på arbejde??? Det kommer til at gå sin sædvanlige skæve gang, og det er helt ok. Men… hvis jeg vandt i Lotto 😀
   Kh, Karen

   Like

 3. Kære Karen
  Du har det ikke anderledes end resten af befolkningen
  Men som du siger det hele flasker sig jo alligevel. om en uges tid er du atter igang med dit travle gamle dig og det ville da også være underligt andet
  God Mandagsdag til dig og Bondemanden

  Like

 4. God hverdag til dig, Karen! Jeg kender godt fornemmelsen af vemod i forbindelse med feriens afslutning. Jeg elskede ellers virkelig mit arbejde, men det er altid vemodigt når noget godt er slut. Jeg er faktisk lidt misundelig. Det dér med at skulle op på en bestemt tid, tage pænt tøj på og begive sig ud i verden. Det har også sin charme 🙂
  Kh Nana

  Like

Der er lukket for kommentarer.